Bira se najlepšte dvorište i terasa

imageŽivot u zelenilu direktno utiče i na mentalno zdravlje, a britanski naučnici su odavno utvrdili da žitelji “zelenijih” gradskih oblasti pokazuju manje znakova depresije ili anksioznosti. Ne možemo preko noći da poboljšamo kvalitet života i produbimo kućne budžete ali možemo da očistimo i uredimo prostor oko sebe i zasadimo po koji cvet. A ako ste to već uradili ili nameravate do kraja maja onda se priključite izboru za najlepšu baštu i terasu u gradu na Kolubari.

U okviru akcije prolećnog umivanja Valjeva od 15. maja do 1. juna biće realizovan izbor za najlepše dvorište i najlepšu terasu u gradu Valjevu. Svi zainteresovani Valjevci koji žele da svoje kutke za uživanje i odmor kandiduju za izbor za mis dvorištanceta i terasice treba da do kraja maja meseca pošalju po 3 fotografije dvorišta ili terase na email lepolicevaljeva@gmail.com. Nakon toga biće organizovano glasanje na zvaničnom profile Prolećnog raspremanja Valjeva na društvenoj mreži Facebook, a svoj sud daće i stručni žiri. Za pobednike pripremljene su i simbolične “zelene” nagrade, sa kojima mogu da oplemene svoj ambijent.

“Godinama unazad u medijima i društvu se najčešće govori o negativnim dešavanjima koje nas okružuju, dok lepi i pozitivni primeri, koji treba da budu zvezda vodilja i uzor građanima ostaju na marginama. Želja nam je da ovom akcijom pokažemo lepo lice Valjeva i da se uz malo dobre volje i par vrednih ruku prostor može lepo urediti. Zato pozivamo Valjevci da pošalju fotografije svojih uređenih balkona i dvorišta i neka budu pravi primer kako se treba odnositi prema prostoru u kome se živi” kaže Đorđe Milanovič, direktor JKP Vidrak Valjevo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.