Veće donelo odluku o prodaji Doma vojske

imageGradsko veće dalo je zeleno svetlo za otudjenje zgrade Doma vojske u Valjevu i kampa Breza na Divčibarama. U objašnjenju koje se moglo čuti na sednici prodaja objekata koje grad ne koristi potrebna je zbog realizacije predvidjenih investicija.

Grad Valjevo je 2010. godine otkupio objekat Doma vojske od Republike Srbije – Ministarstva odbrane za 51 333 294 dinara. Kako je pribavljeni objekat zbog dugogodišnjeg nekorišćenja bio u lošem stanju, Grad je u cilju sprečavanja njegovog daljeg propadanja pristupio realizaciji rekonstrukcije krovne konstrukcije , fasade i stolarije za šta je izdvojena suma od blizu 20 miliona dinara. Za završetak kompletnih unutrašnjih radova na Domu vojske ii partertnom uredjenju predračunska vrednost radova iznosi 159 719 402 dinara od čega je izveden samo deo radova u iznosu od 10 miliona dinara. „Okončanje radova na kompletnoj rekonstrukciji , adaptaciji i parternom uredjenju objekta Doma vojske zahteva značajna finansijska sredstva koja u postojećoj finansijskoj situaciji nije moguće obezbediti u budžetu grada. Grad Valjevo do sada nije doneo odluku kojom bi se opredelila namena ovog objekta“, rekao je Žarko Kovač zamenik gradonačelnika i dodao da ovaj objekat podrazumeva realno samo dodatne troškove za grad.
Kovač kaže da će u trenutku kada bude trebalo da se oglasi prodaja biće odredjena i bliža namena ovog objekta. Aleksandar Vujić član Veća na jutrošnjoj sednici rekao je da je prodaja Doma vojske sagledavana sa više strana te i da je postojalo različitih mišljenja o samoj prodaji. „ Bila je ideja da pokušamo prvo da prikupimo ponude zainteresovanih , ali su nam pravnici rekli da to nije moguće već da prvo mora da se donese odluka o otudjenja pa tek onda prikupe ponude. Dom vojske je deo ovog grada i zato nije svejedno ko će ga kupiti i za koje namene. Što se tiče izgleda urbanisti daju svoju reč i objekat je zaštićen ali je vrlo bitno koja će delatnost biti obavljana u tom prostoru. Novac od Doma vojske biće upotrebljen za investicione projekte grada i ja bih predložio i deo za pobljšanje rada Centra za kulturu jer kada je objekat kupljen kupljen je sa namerom da bude pretvoren u kulturni centar“, rekao je Vujić.
Istovremeno Većeć je potvrdilo predlog odluke o prodaji kampa Breza na Divčibarama .

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.