SNS: Besmisleni sudski sporovi isisavaju gradski budžet

imageApelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u slučaju bivšeg direktora Toplane Ivka Stojkovića čime je nedvosmisleno potvrdjeno da je grad izgubio veliki novac besmislenim žalbama i produžavanjem procesa, saopštili su danas valjevski naprednjaci. „ Dobro je da smo imali delegaciju iz Kine , ali njima bi trebalo saopštiti da za njih nije dobro ako bi se njima bavila Lutra jer oni nisu Agrobanka“, rekao je na konferenciji za novinare šef pravnog tima SNS-a Mihailo Milutinović. SNS u Valjevu nezvanično bio obavešten o dolasku predsednika države u Krušik.

Pravo pitanje za gradske vlasti i gradonačelnika je koliko je grad do sada izgubio novca za sudske procese koje neprestano gubi, konstatovali su valjevski naprednjaci. „ U slučaju bivšeg direktora Toplane Ivka Stojkovića poslednja infromacija je da je Apelacioni sud potvrdio ranije donetu presudu. Grad će morati da izdvoji veliki novac zbog toga. Mi smo upozoravali da u slučaju svih smenjenih direktora nije dobro to što rade , ali ne oni su iz čiste mržnje uradili drugačije. Grad praktično plaća duple direktore , a posle gradonačelnik tvrdi da nema novca. Pa i nema novca kad se velike pare izdvajaju za sudske troškove i odštete“, rekao je Mihailo Milutinović šef pravnog tima SNS-a u Valjevu. Zbog svega što su proizvele loše odluke po njegovom mišljenju pravobranilac i gradonačelnik treba da podnesu ostavke iz pre svega moralnih razloga.
Milutinović je na konferenciji za novinare rekao da je dolazak predstavnika iz Kineske razvojne banke više nego dobar za grad Valjevo. „ Oni su došli to je odlično , ali domaćin nije dobar. Ja ne znam da li su to oni pomešali da se radi o Agrobanci ili Kineskoj banci. Agrobanka više ne postoji jer verovatno ako Lutra bude uzela taj projekat da dovede do kraja pitanje je kakvi će nam odnosi biti sa Kinezima“, kaže Milutinović koji je upozorio Kineze da vode računa koja partija im je bila domaćin.
Na samom kraju Milutinović je ponovio pitanje vezano za valjevsku Poštu : „ Ja očekujem od narodnog poslanika da nas izvesti o tome jer svi imamo pravo da dobijemo odgovor jer grad dosta gubi. Očekujem da nas informiše jer na kraju njih niko nije birao na Vračaru već u Valjevu. Ovo je pitanje o kome moramo imati konsenzus“.
Na pitanje Vamedie da li je SNS u Valjevu bio informisan o dolasku predsednika države u Krušik Milutinović je odgovorio potvrdno. „ Bili smo informisani nezvanično, ali koliko je nama poznato tu se radilo samo o poseti ovoj fabrici . Naše gradsko rukovodstvo nije bilo uključeno, znali smo da dolazi , ali to je bilo u sklopu njegovih redovnih aktivnosti na nivou njegovog kabineta i fabrike , a u te odnose mi i ne smemo da ulazimo“, odgovorio je Milutinović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.