Skupština danas radno

imageBez većih polemika Skupština radno usvaja tačke dnevnog reda. Odbornik Bradić pronašao član 72. novog Poslovnika o radu koji mu omogućuje javljanje po Poslovniku. Ipak njegovo javjanje uslovljeno je vremenskim ograničenjem pa Skupština ipak prolazi radno.

Skupšina grada donela je zaključak i odluku o izvodjenju hitnih radova za zaštitu valjeva od velikih voda reke Kolubare i pritoka Obnice i jablanice. kako se na sednici moglo čuti grad Valjevo praktično je partner u programu i radovima koje će izvoditi Srbija vode u čijoj se nadležnosti pomenute reke i nalaze. Primedbe na uredjenost korita Kolubare izneli su odbornici Ljubomir Bradić (Pobeda) i Milan Marković (SNS). Marković je ponovio danas i ranije izrečeni stav da su štetu koritu Kolubare i pre poplave naneli radovi koje je izvodilo preduzeće „Jedinstvo“ na postavljanju cevovoda pijaće vode do hidroakumulacije Rovni.
Bez posebne polemike Skupština je usvojila i Plan regulacije Brankovine, a u slučaju odluke za odredjivanje lokacije za izgradnju ambulante u Divcima, odbornik Zoran Djurić postavio je pitanje :“zašto svi putevi vode u Divce? Iz kog razloga nije na nivou Republike lobirano za neko naselje gde su poplave zaista nanele štetu?“. Odbornik Siniša Ilić (SPS) stao je u odbranu ambulante u Divcima rekavši da je stari prostor ambulante zapravo ruina , a sama ambulanta pokriva šest okolnih sela. Djurić ju u nastavku branio stav da primera radi Kolubara II ima nekoliko hiljada stanovnika te da je slična situacija i sa MZ Krušik.“U Divcima se radi Vodovod,napravljena škola sad ambulanta , a o kilometrima asfalta da i ne govorimo“, konstatovao je Djurić. U prilog gradjenju ambulante govorio je i Slobodan Gvozdenović (SNS) rekavši da su uslovi za rad u trenutnoj ambulanti gotovo nemogući. Odbornica LDP-a Radmila Novaković danas je za govornicom naglasila da svi gradjani moraju imati pravo na zdravstvenu zaštitu pa i iznela predlog da ako se ruši ambulanta u Divcima ona zapravo u smislu materijala bude preseljena u selo Veselinovac na koje kako kaže Novakovićeva niko ne misli. “ Ne vidim nijedan razlog zbog kog oni koji ne žive od table do table treba da budu gradjani drugog reda“, rekla je Novaković.Predsednik Skupštine Mihailo Jokić uz naglašavanje činjenice da je lično iz Divaca na kraju je odbornicima objasnio da su sredstva za ambulantu donacija Vlade Norveške te i na činjenicu da je situacija sa sredstvima bila takva ili Divci koji su po njihovoj proceni pretpeli štetu ili bi sredstva otišla na drugu stranu u neki drugi grad.
Odbornici grada danas su prihvatili predlog odluke o modelu i metodu privatizacije Radio valjeva. Sa krajnje granice nepoznavanja zakona o javnim servisima , stava Vlade i EU opstanak ovog preduzeća branio je odbornik Ljubomir Bradić tražeći da grad nadje model za opstanak ovog preduzeća. Odbornik DS/a Željko Djukić danas je izneo predlog da se pre privatizacije ovog preduzeća zaposlenima predloži socijalni program. Po ovom predlogu oni trenutno zaposleni koji to žele mogli bi pre 30.juna da prihvate socijalni program koji bi im obezbedio grad kao osnivvač preduzeća.Skupština je zato usvojila i dodatak odluci u kome se od Gradskog veća traži da razmotri mogućnost zaštite zaposlenih u smislu organizovanja otpremnine i potom da Veće razmotri mogućnost daljeg programskog finansiranja ovog preduzeća . Skupština je danas praktično pokazala potpunu neupućenost u samu tematiku privatizacije javnih preduzeća u oblasti informisanja. Ipak zaključak koji je Skupština donela sprovodiv je samo do granice njegove saglasnosti u vezi zakona kojim se utvrdjuje privatizacija medija u Srbiji.
Skupština je danas sa dnevnog reda skinula i tačku pod rednim brojem 9.koja se odnosila na razmatranje informativnog akta rudarsko geološkog fakulteta Univerzitets u Beogradu vezanog za branu Stubo -Rovni. Razlog skidanja ove tačke sa dnevnog reda je izostanak dolaska lica sa pomenutog fakulteta.
Pred odbornicima je vrlo brzo i tačka vezana za dodelu stanova zaposlenima u organima grada.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.