Počela Skupština

      Нема коментара на Počela Skupština

imageSednici Skupštine grada ovog prepodneva prisustvuje 41 odbornik sa nešto izmenjenim sastavom odborničkih grupa.Na dnevnom redu je 27 tačaka.

Odborničkoj grupi SPS-PUPS pristupila je nekadašnja odbornica DS-a Maja Žarković, a ostavke na odbornička mesta podneli su odbornica sPS-a Marina Andrić koju je u Skupštini sada zamenio Siniša Ilić i ostavku je podneo odbornik DS-a Zoran Jakovljević koga je na odborničkom mestu zamenio Željko Djukić. U Skupštini je od danas i odbornik Srdjan Mirčetić koji je posle duže pauze zamenio odbornika Pobede Vladana Tomaševića, a samim tim Skupština ponovo ima 51 odbornika.
Na samom početku sednice odbornik Ljubomir Bradić izneo je primedbu na zapisnik sa prethodne sednice tvrdeći da je u zapisnik pogrešno upisano da je on pravio incidente tvrdeći da zapisničari ne mogu procenjivati situaciju i proizvoljno voditi zapisnik. Istovremeno Bradić je pokušao da vrati aparat za kontrolu mikrofona predsedniku Mihailu Jokiću što Jokić nije prihvatio već je zatražio da se aparat najpre preda službi obezbedjenja.
Na dnevnom redu današnjeg skupštinskog zasedanja našle su se i tačke sa poslednje sednice Veća , ali i tačka kojom se dodeljuju prostorije Udruženju boraca. Iako je ranije Skupština dala na korišćenje ovom Udruženju prostorije u nekadašnjoj OSI sada će ta odluka biti zamenjena novom pri čemu se izmena odnosi na dodeljivanje prostorija Udruženju u nekadašnjem Domu opozicije odnosno prostoru koji je do nedavno koristilo Udruženje monarhista i Liberalna partija koja više i ne postoji. istini za volju, ova odluka Skupštine je samo formalna jer se Udrruženje boraca već uselilo u prostoru u Pantićevoj 70 i predmetni prostor adaptiralo.

Skupština grada počela potom rad po dnevnom redu , a medju prvim tačkama raspravlja se o zaštiti Valjeva od poplava.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.