Mobing ili politička hajka u Domu zdravlja?

imageMedicinska sestra Radica Jančić javnosti je saopštila da je žrtva mobinga u Domu zdravlja za koji krivi direktora dr Milivoja Simovića za koga tvrdi da joj je slao poruke seksualne prirode. Jančićeva je pre ove optužbe direktora Simovića ,optužila za mobing I nekoliko drugih lekara . Simović je odlučno demantovao njene navode tvrdeći da se radi o montiranim procesima protiv njega koje instruira Udruženje “Pobeda”.

Radica Jančić valjevskim novinarima je saopštila da je postala žrtva mobinga od strane direktora Doma zdravlja dr Milivoja Simovića jer je odbila njegovo udvaranje. Ona je izjavila da je zbog nepristajanja na udvaranje bila premeštena sa radnog mesta. Istovremeno Jančićeva ne navodi da li je premeštaj zatražio direktor lično , ali kaže da je nakon premeštaja iz čistog mira u službi kućne nege gde je tada radila, počelo njeno maltretiranje od strane pojedinih rukovodilaca.
Direktor Doma zdravlja Milivoje Simović najodlučnije je demantovao da je ikada pisao ili se udvarao Jančićevoj . On kaže da je iz službe kućne nege sama tražila premeštaj jer sama nije bila zadovoljna i u hitnu pomoć je premeštena po svojoj izričitoj želji.“ Ona je do nedavno bila oduševljena, pa je onda prijavila mobing nekoliko doktora i ekipa. Po toj prijavi inspektorat za rad je obustavio postupak jer nema uslova za njegovo sprovođenje“, objasnio je Simović.

Dok Jančićeva tvrdi da joj je direktor Simović slao nepristojne poruke istovremeno navodi da je šikaniranje doživljavala od strane pojedinih doktora i šefova ekipa te i da je protiv njih pokretala prijave, ali je novinarima pokazala i dobijene SMS poruke.
Kako je Radica Jančić izjavu medijima dala na konferenciji za novinare političkog Udruženja „Pobeda“ koje je na prethodnoj konferenciji za temu imalo upravo direktora Doma zdravlja , Simović navodi da je u pitanju očita režirana hajka koju instruira ova politička grupa. „ To jeste moj broj , ali je sve izmontirano.Ja sam porodičan čovek i sa tom ženom nemam ništa“, rekao je Simović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.