Konkurs za kredite u poljoprivredi

imageKrediti valjevskih poljoprivrednika biće subvencionisani preko „Intesa“ banke koja je bila najpovoljnija na raspisanoj javnoj nabavci. Programom je predvidjeno da banke kreditiraju iznos do 200 000 dinara , a grad Valjevo subvencioniše kamatu.

Grad Valjevo raspisao je konkurs za subvencionisanje kamata za poljoprivredne kredite.
Izabrana je banka „Intesa“, a svi zainteresovani poljoprivrednici mogu se nadati kreditu do 200 000 dinara. . Budžetom grada opredeljeno je 8 miliona dinara za oblast poljoprivrede dok je za subvencionisanje pomenutih kamata predvidjeno 2 miliona dinara , a sam konkurs biće otvoren do utroška opredeljenog novca.

Na osnovu programa subvencija koji je usvojila Skupština grada uskoro bi trebalo da bude donet i plan subvencija i nabavke za sitnu mehanizaciju, subvencije u stočnom fondu , zasada i opreme u pčelarstvu.
Grad Valjevo prošle godine od opredeljnih 15 miliona praktično nije utrošio ništa za subvencije jer je polovina tog novca otišla za isplatu subvencija iz 2013. godine , a za preostalu polovinu konkursi za subvencije nikada nisu raspisani. Kako sada stvari stoje izgleda da Grad ove godine ima nameru da predvidjeni novac za poljoprivredu i iskoristi u tu svrhu .

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.