Vodovod mora biti pristojno preduzeće

imageKada dodjete u neko preduzeće prvi utisak koji se stekne o njemu jeste izgled prostora u kome ljudi rade. Valjevski Vodovod izveo je niz radova na uredjenju upravne zgrade i RJ Održavanje. Radovi koji su izvedeni u ovom preduzeću nekima su i zasmetali . " Uvek je čisto, uredno i pristojno. Vodovod je ozbiljno preduzeće", kaže direktor Djordje Pavlović.

Završeni su radovi na fasadi i rekontrukciji poslednjeg sprate upravne zgrade Vodovoda. " Pored upravne zgrade gde smo izveli navedenu vrstu radova promenili smo krov na RJ Održavanje i na spratu te jedinice. Sve nas je koštalo oko 1,2 miliona dinara", objašnjava direktor Vodovoda Djordje Pavlović.
Na konstatacije pojedinih da su takva ulaganja nepotrebna Pavlović kaže da izgleda nama ništa više nije potrebno. " Nama je izgleda sve svejedno, gde ćemo raditi , kakva će oprema biti , sa čime će radnici raditi izgleda ništa nije bitno. Neko bi možda voleo da kad udje u Vodovod upadne u rupu , da mu se ljušte zidovi za vrat. Ima preduzeća koja tako izgledaju , a pregovaraju sa velikim investitorima koji treba da daju milione ,ali ja sam i njima rekao da bih da sam Italijan kada bih došao kod vas ja bih mislio da ste prevaranti , hoćete da ulažete milione a krov vam prokišnjava. pa nije valjda luksuz ako smo sredili da ne kisne , ako smo pod doveli u red da neko ne padne", kaže Pavlović.
On navodi da svako može da dodje i vidi uradjeno . "Nema tu mermera i kovanog gvoždja mi pričamo o skromnoj rekonstrukciji koja je morala biti kad tad uradjena. Uvek je čisto, uredno i pristojno da svako ko dodje može da vidi da se tu ozbiljno radi . Pa to je naše lice izmedju ostalog", objašnjava Pavlović.
Čak i na Skupštini svojevremeno bilo je priče o nabavci automobila za Vodovod." Nabavljena su dva putnička i dva vozila za zamene i radove, bio je planirana toyota , ali smo odustali . Zbog načina na koji nabavljamo vozila to je povoljno . Planirali smo u ovoj godini i jedan kamion da nabavimo. Možda će i taj kamion nekom smetati, ali Vodovodu je potreban. Pa nama zameraju što smo računare za GIS nabavili. Nemam ništa protiv ako neko hoće da živi u kamenom dobu i na abakusu da računa . Za GIS je potreban kompjuter i ovo je 21 vek.To su moderni i moćni računari koji treba dugo da koriste Vodovodu.I koristiće", kaže Pavlović.
Vodovod se u ovoj godini nada i realizaciji kredita sa nemačkom razvojnom bankom u visini od 3 miliona evra kako bi se krenulo sa rekonstrukcijom vodovodne mreže, a za sve ostaje veliko pitanje da li smo toliko pogodjeni krizom da smo spremni da kritikujemo i stvari koje se podrazumevaju. Sama činjenica da pre deset godina sigurno ne bi bila vest da je neko okrečio prostor u kom živi , a kamoli da takvo činjenje mora da prati i obrazloženje , govori dovoljno sama za sebe.
*fotografija je snimljena za vreme izvodjenja radova
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.