Vally otpušta 250 radnika

imageFabrika za proizvodnju čarapa i donjeg veša „Vally“ otpušta 250 radnika . Informaciju o otpuštanju zaposlenih već mesecima negirao je menadžment preduzeća.Zaposleni u šoku zbog otpuštanja koje im niko nije najavio.

Prva grinfild investicija u Valjevu, italijanska fabrika za proizvodnju ženskih čarapa i rublja „Vally“, ovog jutra objavila je spiskove radnika koji će ostati bez posla u narednom periodu.Kako Vamedia saznaje potreba za ovim radnicima prestaje polovinom aprila, a već ovog jutra po rečima pojedinih zaposlenih , teško je normalizovati proizvodnju jer mahom radnice čija se imena nalaze na spisku praktično odbijaju da rade.“ Ja sam jutros došla na posao, vidim spiskovi objavljeni, kažu kolege još sinoć su to okačili. Niko nam ništa nije najavio . Ponešto se pričalo , ali niko ništa zvanično. Ovde je od jutros strašna jedna atmosfera. Ipak smo mi ljudi , a oni tako okačili samo spiskove sa imenima.Sad pričaju biće još otpuštanja ,ali opet niko ništa zvanično. Od jutros je strašno, “ priča za Vamediju M.P do jutros zaposlena u Valiju. Po rečima otpuštenih medju njima je 20 samohranih majki.“ Koleginica ima troje dece , samohrana je majka, ovo je tuga. Koliko shvatamo oni su imali respekta samo prema ženama koje su udovice dok su razvedene pa iz tog statusa samohrane majke izgleda smatrali luksuzom ili nekom privilegijom“, kažu zaposleni.

Firma “Vali” osnovana sredinom 2001. godine većinskim italijanskim kapitalom u objektu na periferiji Valjeva na poslovima dorade čarapa i rublja. “Vali” posluje u lancu 13 fabrika najvećeg svetskog proizvođača čarapa “Golden lejdi” sa sedištem u Mantovi u Italiji. Uz ženske, muške i dečje čarape, fabrika u Valjevu odnedavno proizvodi rublje i kupaće kostime. Ova fabrika je 2008 . godine bila u Srbiji na prvom mestu po procentualnom izvozu, pošto 90 odsto asortimana iz valjevske fabrike, preko matične kuće u Italiji, odlazi u inostranstvo.

Vamedia podseća da je u prošloj godini i preduzeće Gorenje otpustilo preko 300 zaposlenih.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.