Studenti VIPOS-a u poseti “Austrotermu”

imageU okviru plodotvorne saradnje sa privredom koju Visoka poslovna škola strukovnih studija praktikuje već godinama, naši studenti imali su još jednu stručnu posetu jednom od vodećih privrednih subjekata Valjeva.

Naime, studenti treće godine VIPOS-a, studijskog programa Međunarodna poslovna administracija, u okviru predmeta Međunarodni menadžment, posetili su austrijsku kompaniju „Austroterm“. U razgovoru sa menadžerom kompanije Draganom Đukićem, upoznali su se sa raznim aspektima njihovog međunorodnog poslovanja: tržištem, cenama, konkurencijom, ulogom vlasništva, razvojnom politikom, organizacijom informacionog sistema, zadacima menadžera i td. Studenti su imali priliku i da pitaju i tako saznaju kako i zašto je „Austroterm“ došao u Valjevo, kako je širio svoje poslovanje u Srbiji i okolnim zemljama, kakvi su poslovni rezultati… Posle razgovora studenti su obišli proizvodnju i tako stekli potpuni uvid u poslovanje ove uspešne međunarodne kompanije.
Profesor Branko Matić kaže da se na ovaj način najbolje usvajaju složena znanja međunarodnog menadžmenta i ostvaruje upoznavanje sa savremenom praksom. Posebno ističe kompaniju „Austroterm“, koja je kao društveno odgovorna firma, uvek spremna na saradnju sa VIPOS-om, na čemu im se u ime studenata i škole najlepše zahvaljuje. Takođe ukazuje da je takva saradnja najbolji način za uspostavljanje nemačkog modela „dualnog obrazovanja“ u Srbiji, na čemu VIPOS radi već duže vreme.

VIPOS

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.