Poseta savetnika predsednika za kulturu

imageRadoslav Pavlović, savetnik za kulturu predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića je juče u Valjevu razgovarao sa gradonačelnikom Stankom Terzićem o pripremi programa obeležavanja 100 godina od Prvog svetskog rata, u okviru izložbe i naučne konferencije koje bi se održale u Valjevu.

Međuopštinski istorijski arhiv Valjevo priprema izložbu o Velikom ratu “Stradanje i humanizam- Valjevska bolnica 1914-1915”, kao i naučnu konferenciju, koja bi krajem godine trebala da se održi u Valjevu.
Radoslav Pavlović je preneo nameru predsednika Republike da bude pokorivitelj ovih dešavanja u Valjevu, u skladu sa velikim poštovanjem i obavezom svih nas, da kao potomci srpskih ratnika iz Velikog rata, gajimo i negujemo uspomenu na herojstvo naših predaka .
Gradonačelnik Stanko Terzić je rekao da će Valjevo podržati da se ovi događaji održe na najbolji mogući način, jer je negovanje uspomene na Prvi svetski rat i značaj Valjeva u tom ratu, obaveza grada i države.
Savetnik predsednika Republike je svoju posetu Valjevu završio obilaskom Arhiva, Narodnog muzeja u Valjevu, Valjevske gimnazije i Centra za kulturu.

Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.