Most na Obnici iz donacije dijaspore

imagePotpisan je ugovor između grada Valjeva i Udruženja „Fond dijaspora za maticu“ o donaciji vrednoj 10.000.000,00 dinara za izgradnju mosta na reci Obnica u naselju Boškovića, u selu Pričević. Ovaj most je oštećen u majskim poplavama.

Ugovor su potpisalii gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić i Živadin Jovanović, direktor ovog Udruženja.Most preko reke Obnice ima prioritetan značaj, jer meštanima naselja Boškovići omogućava jedinu komunikaciju sa ostalim naseljenim mestima. Izgradnjom novog mosta u naselju u kome žive 62 domaćinstva sa oko 200 stanovnika, bili bi obezbeđeni uslovi za nesmetan život meštana koji žive i rade u ovom delu teritorije Valjeva.
Gradonačelnik Stanko Terzić danas je rekao da će vrlo brzo biti raspisana javna nabavka jer je projekat za ovaj most već uradjen.
Jovanović je dana rekao da Fond postoji jako dugo te i da je prvi sakupljeni novac otišao za obnovu i pomoć nakon bombardovanja Srbije. „Fond je doneo odluku da 1 milion evra izdvoji za otklanjanje posledica poplave i iz tih sredstava izdvojili smo 10 miliona dinara za most preko reke Obnice. Drago nam je što se sredstva koriste za potrebe onih koji su pretrpeli najveću štetu. Od tih milion 750 000 smo usmerili na otklanjanje posledica poplave u Srbiji. Ovo je znak da je u teškim vremenima solidarnost prisutna u srpskom narodu“, rekao je Jovanović
Po podacima Valjevu predstoji gradnja još sedam mostova . Za sve ove mostove već su uradjeni projekti. Izgradnja mosta na Obnici, po projektu koštaće oko 9 miliona dinara.
Direktor Direkcije Dragan Jeremić je rekao danas da je realna suma koja je potrebna da se mostovi saniraju oko 75 miliona dinara. “ Svi mostovi osim mosta za Veselinoviće biće gradjeni od sredstava grada Valjeva. Kad su mostovi konkretno u pitanju to je u selu Veselinovac, mostovi za Novakoviće i Aničiće na reci Gradac, mostove za Veselinoviće i Paramentiće na Obnici i most u Goloj Glavi .Mi ćemo nastojati da sve ovo finansiramo izuzev mosta za Veselinoviće čija izgradnja treba da košta 29,3 miliona dinara, i mi smo već uputili zahtev ministarstvu da nam pomognu u tome “, kaže Dragan Jeremić.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.