Monarhisti držali kafić u gradskom lokalu

imageUdruženje Srpski monarhisti žaliće se na odluku grada da ih iseli iz prostorija u kojima se nalaze. U Gradskoj upravi tvrde da se radi o nedozvoljenoj uzurpaciji gradskog prostora o čemu postoji nekoliko odluka Skupštine . Monarhisti u ovom prostoru držali kafić bez dozvole , fiskalne kase i po poslednjim informacijama izdavali prostor u zakup trećem licu.

Udruženje „ Srpski monarhisti“ koje su osnovali Ravnogorski pokret, sada nepostojeća Liberalno demokratska stranka i Jovan Pavlović obavestili su medije da je u ranim jutarnjim satima 2. marta njihov inventar odnet , a prostorije zapečaćene. U dopisu upućenom medijima oni navode da je spor oko prostora u toku , a njihovo iseljavanje vide kao nezakonit postupak o kome nisu obavešteni.
Proverom u Gradskoj upravi vamedia je ustanovila da su o odluci grada da napuste prostorije oni zapravo obavešteni još 2007. godine .
Naime radi se o prostorijama u Pantićevoj br. 70 u Valjevu koji je ovo Udruženje godinama koristilo bez ikakve nadoknade. Prostor je u vlasništvu grada i odluku da se moraju iseliti iz tog prostora u nekoliko navrata donosila je Skupština grada poslednja takva odluka doneta je još 2010. godine .
Kap koja je kažu u Upravi prelila čašu je činjenica da su inspekcijski organi u tom prostoru zatekli lice Branka Krsmanovića kao fizičko lice koji je obavljao delatnost služenja alkoholnih i bezalkoholnih pića i toplih napitaka na ugostiteljski način , a da ovo lice nema rešenje o upisu u Registar privrednih subjekata i bez kase.

Kako pomenuti prostor pripada gradu nadležne inspekcije su po osnovu već postojećih odluka 2. marta u ranim jutarnjim časovima izvršile popis svog nadjenog inventara , fotografisale i napravile zapisnik o zatečenom stanju , a potom inventar transportovale u skladište preduzeća „Vidrak“ , a korisnicima prostora ostavivljena je kažu vidna poruka gde mogu podići svoje stvari.
Načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić za Vamediu kaže da je ovo samo prvi u nizu načina da se zaštiti ono što je gradska imovina. „ Oni su po svim dokazima taj prostor koristili bespravno, postoji odluka Skupštine o tome. U svemu tome poražaajuće je da su taj prostor očito izdavali trećem licu da je to pretvoreno u kafanu koja je po svemu nelegalna . Nema kase nema rešenja o postojanju takvog ugostiteljskog objekta. Ako ćemo već da dajemo gradski prostor onda ćemo ga dati nekom kome je zaista potreban , a ne za zloupotrebe“, objašnjava Vujić.
Po njegovim tečima Grad će u narednom periodu započeti ozbiljan prgled kompletne imovine grada i osnov za korišćenje iste imovine. „ Tačno je postoji još uzurpacija prostora , ali to će biti promenjeno“, bio je decidan Vujić.

Dopis medijima u ime ovog Udruženja potpisao je Predrag Vuletić nekadašnji prvi čovek Liberalno demokratske stranke koja više ne postoji , a koja je koristila taj prostor. Vuletić je trenutno sekretar Nove Srbije i nejasno je zašto je on u ime pomenutog Udruženja uopšte informisao medije. Još je manje jasno, ako je zarad potpune informisanosti, zašto u dopisu nisu navedene odluke Skupštine o iseljenju iz pomenutog prostora?

S.V

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.