Istina je –Mihailović u postupku

imageValjevski naprednjaci na sednici Skuptpine izneli podatke po kojima je načelnik Sektora za vanredne situacije u Valjevu Milan Mihailović trenutno u istražnom postupku jer je protiv njega Unutrašnja kontrola MUP-a Srbije podnela krivičnu prijavu.

Kako Vamedia saznaje Miahilovića je Unutrašnja kontrola MUP-a optužila da je oštetio državni budžet za 39,9 miliona dinara. Po istim saznanjima Mihailović se sumnjiči da je u periodu od novembra 2011. godine do septembra 2013. preduzeću “Austroterm”, bez ikakvog ugovora, ustupio agregat velike snage. Izvor Vamedie navodi da postoje odredjeni uslovi na koji način agregat ili bilo šta drugo od opreme može biti izdato te da je za to predvidjen I odredjeni cenovnik , a da je Mihailović agregat izdao bez potrebnih papira.
Neki drugi izvori navode da je agregat ustupljen radi pomoći te da se na njega nakon toga I zaboravilo. Država s druge strane smatra da je budžet oštećen jer postoji cenovnik. Gradske su spekulacije da je neko od njegovih saradnika zapravo dobro delo Mihailovića pretvorio u krivično. Ipak ove informacije sada su samo spekulacije u gradu , a Miahailović će na sudu imati priliku da dokaže koja je od navedenih priča zapravo tačna , odnosno da dokaže svoju nevinost ili da s druge strane država potvrdi njegovu krivicu.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.