SNS: Grad plaća duple funkcije direktora

imagePresudama Višeg suda u Valjevu van snag su stavljene dve skupštinske odluke vezane za smnu direktora Centra za kulturu i valjevskog „Vidraka“, saopštio je na konferenciji za novinare šef pravnog tima SNS-a Mihailo Jokić. Presudu o povratku na posao ima i bivši direktor Toplane Iko Stojković , a grad će morati da zbog takvih odluka isplati zarade direktorima i sudske troškove. „ Ovde govorimo o milionskim iznosima i neka posle opet gradonačelnik kaže da je u pitanju domaćinsko vodjenje grada“, rekao je Milutinović.

„Odlukom Višeg suda odluke Skupštine grada u vezi smene direktora su stvaljene van snage i sad smo na početku priče koja će nas debelo koštati. Godinu dana SNS govori da te odluke nisu dobre . Grad plaća direktore koji su na funkciji i platiće direktore po ovim presudama sa sve kamatama i sudskim troškovima. Mi praktično na svakom mestu imamo duple direktore“, rekao je Mihailo Milutinović šef pravnog tima SNS-a.
Milutinović kaže i da su brojni propusti javnog pravobranilaštva koje je godinama funkcionisalo bez ikakvog nadzora , ali da se sada situacija menja jer je predsednik Skupštine zatražio podnošenje informacija Skupštini . „ Znaće se šta radi javno pravobranilaštvo i moraju snositi posledice za loše odluke i procene“, kaže Milutinović.
On se danas osvrnuo i na obnovu odeljenja neurologije u Bolnici i uporedo izjavu gradonačelnika Stanka Terzića koji je rekao da grad traži pravni osnov da donira Bolnici 600 000 dinara. „ To kaže čovek koji je rekorder u dobijanju otpremnina i to treba zaštiti kao intelektualnu svojinu. Da li je to rekao isti čovek koji je upisivao nepostojeći prekovremeni rad? On se bavi pravom? Da li je to čovek koji je naredio da se sa računa Bolnice skine 12 miliona dinara i ugrozi rad Ustanove? Isplata direktorima će koštati milione , pa da su taj novac i novac koji su izgubili u sporu sa Ingrapomnijem dali za Bolnicu i to ili neko drugo odeljenje pa to bi bilo na ponos ovom gradu. Ne, oni pare bacaju . Oni ustvari bacaju naše pare“, kaže Milutinović.

On tvrdi da su u ranijim godinama prošli milioni kroz Bolnicu , ali ništa nije uradjeno te i da sada konačno Bolnicom se upravlja domaćinski i svaki dinar koji se uloži je vidljiv.
Za celokupnu situaciju Milutinović krivi prvog čoveka valjevskog SPS-a Djordja Milićevića koji izbegava da „lupi rukom o sto“ i kaže dosta. „ Srbija nam se smeje , neka dodje i ispravi sistuaciju. Naš grad postaje rupa koju prikazuju na televiziji. Dokle oni idu? Oni uporno traže da obdanište podigne cenu usluga , UO obdaništa kaže da nema potrebe. Oni ne žele , a grad traži . Zašto? Da bi platili nečiju samovolju?“, rekao je Milutinović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.