Sastanak sa predstavnicima Komore iz Velenja

imagePredstavnici Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice – SŠGZ iz Velenja nalaze se u poseti Valjevu. Sa svojim domaćinima iz Regionalne privredne komore Valjevo, danas su razgovarali sa predstavnicima grada Valjeva.

"Dolazak fabrike “Gorenje” u Valjevo je otvorio mogućnosti za saranju Valjeva i Velenja, koja se širi na saradnju dve komore, kao i na obrazovanje. Prostora za unapređenje saradnje ima, kao i za razmenu iskustava, naročito u iskustvima projektnog finansiranja iz fondova Evropske unije, koje su prijatelji iz opštine Velenje dobro iskoristili u periodu pristupanja EU”, rekao je gradonačelnik Stanko Terzić.

Dr Cvetka Tinauer, predsednica Komore iz Velenja je prenela iskustva iz ovog slovenačkog grada, koji se brzo razvija, zahvaljujući jakoj industriji, čiji su nosioci “Gorenje”, Rudnici, Termoelektrana Šoštanj, kao i fabrika Boš -Simens. Ona je istakla da su primeri dobre prakse o radu Komore u Valjevu, kao i prilika da se ugovore poslovni kontakti privrednika iz dva grada, velika dobrobit ovakvih susreta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.