Mandati za tri direktora

imageValjevo će u narednom periodu dobiti tri nova direktora. Pored raspisanog konkursa za direktora JP „Kolubara“ , biće raspisan i konkurs za direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Gradonačelnik najavo i da će u februaru biti poznat i novi direktor Centra za socijalni rad „ Kolubara“.

Još uvek nema informacije ko su kandidati za mesto direktora JP „Kolubara“ , a po konkursu objavljenom u službenom glasniku 9. januara ove godine . Novina je da će konkurs sada biti raspisan i za mesto direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture s obzirom na činjenicu da je aktuelni direktor Nemanja Radojičić još prošle godine podneo ostavku na to mesto. Salasnost po predlogu grada u ovom slučaju daje ministartsvo , a saglasnost će morati da dobije po predlogu grada i kandidat za mesto direktora Centra za socijalni rad „Kolubara“. Podsećamo da aktuelna direktorka Kaja Jovanović nikada nije dobila saglasnost ministarstva.
Ko su nova imena ili možda potvrdjena stara još uvek je nepoznato , ali je jedna činjenica neoboriva u celoj Srbiji. Od transparentno objašnjene procedure sa konkursima za direktore ostala je zaista jedino ispoštovana procedura . Odnosno , raspisivanje konkursa , objavljivanje u Službenom glasniku, formiranje Komisije za odlučivanje . Proceduralno stvar je jasna , ali ništa manje nije maglovita ni srpska varijanta sprovodjenja pojedinih zakonskih odluka . I dalje praktično odlučuje partijska podobnost , a ne samo kvalifikacija kandidata . Da je upravo tako potvrdjuje i slučaj smene direktora predjašnje koalicije u trenutku promena u vlasti .
Interesantno je i da nisu Valjevci izmislili „krivinu“ oko zakona , ali kad je implementacija iste u pitanju odlično se primila. Istu proceduru izbora primenjivali su svi do sada , a kako stvari stoje i ubuduće će odluke o tome ko odgovara ako ne donositi partije u vlasti.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.