Isključenje vode za 100 neplatiša

imageUkupan dug fizičkih lica za utrošenu vodu iznosi oko 150 miliona dinara što ugrožava poslovanje JKP “Vodovod-Valjevo”, navodi se na sajtu valjevskog “Vodovoda. U proteklom mesecu rešenja o isključenju poslata su na oko 100 adresa

”Ovakva situacija može ugroziti održavanje sistema, nabavku opreme i druge poslove, tako da velika dugovanja jesu potencijalno veliki problem za preduzeće. Napravljena je lista najvećih dužnika i, nakon iscrpljivanja svih mogućnosti (slanja obaveštenja, opomena, pozivanja na dogovor, pokušaja reprograma dugova) JKP “Vodovod-Valjevo” prinuđeno je da primeni krajnju meru – isključenje sa vodovodne mreže saglasno čl. 19. Zakona o komunalnim delatnostima i čl. 42 Odluke o vodovodu i kanalizaciji.”, navodi se na sajtu.

U proteklom mesecu rešenja o isključenju poslata su na oko 100 adresa. To su korisnici koji nisu reagovali na opomene i rešenja, a ne plaćaju vodu u dužem vremenskom periodu. JKP “Vodovod-Valjevo” takođe očekuje da će rešenja predstavljati i najozbiljniju opomenu potrošačima da blagovremeno reaguju i uplatom duga spreče da ostanu bez vode. Svakako da naš cilj nije da potrošačima bude isključena voda već da korisnici imaju uredno vodosnabdevanje i redovno izmiruju svoje obaveze.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.