DS: Sada smo potrebniji nego devedesetih

imageGO DS-a u Valjevu tokom februara meseca na više različitih načina obeležiće 25 godina od obnavljanja Demokratske stranke u Srbiji.U utorak uveče u Valjevu će tim povodom boraviti i poslanik DS-a Borko Stefanović.

Osnivač i predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović izjavio je da se 3. februara 1999. Demokratska stranka obavezala da se dok postoji, neće uspostaviti vladavina jednog čoveka."To i danas možemo da ponovimo", rekao je Mićunović, poručujući da je DS čuvala obraz Srbije, borila se za mir i toleranciju, zbog čega je trpela nasilje.
Duško Rakić predsednik GO DS-a povodom obeležavanja 25 godina od obnavljanja DS-a najavljuje najpre za subotu postavljanje štanda ove stranke , a potom I gostovanje Borka Stefanovića za utorak uveče.
“Ovih dana slavimo 25 godina od obnavljanja . DS je svoj rad obnovila 90 te godine u vremenu kriminalizovanja društva, nacionalizma I šovinizmakoji su potresali Srbiju. DS je bila jedini svatao primer racionalne politike. Svih 25 godina pokretači smo I učesnici svihborbi za demokratizaciju društva, a posle 2000 godine I nosilac reformi I promena. Danas kada situacija postaje slična onoj iz tih 90 tih godina DS je više nego neophodna na na političkoj sceni Srbije . Naša borba za vladavinu prava, političku toleranciju potrebnija je više nego ikad. To pokazuje I povećanje podrške tri godine nakon odlaska u opoziciju”, rekao je Rakić.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.