Ćulafiću I Subotiću dnevno dva sata voljno

imageUhapšenim inspektorima Dejanu Subotiću I Milanu Ćulafiću pored dobijenog kućnog pritvora Sud je dodelio I dva sata slobodno bez elektronskog nadzora.
?

Dvojica policijskih inspektora Dejan Subotić I Milan Ćulafić uhapšeni su prvi put u leto 2013. godine zbog sumnje da su primali mito od lokalnih narkodilera kako bi ih snabdevali informacijama o policijskim akcijama. Hapšenje se ponovilo 2014. godine pod optužbom da su prodali kilogram heroina za 12 000 evra.
Nakon zatvorskog pritvora odredjen im je kućni pritvor po odluci Višeg suda u Valjevu. Njima dvojici je pored toga odredjeno da u toku dana mogu imati dva slobodna sata bez elektronskog nadzora .
Upućeni tvrde da je ovakva odluka Suda zapravo presedan.

“ Obrazloženje suda za odluku da se zatvorski pritvor zameni kućnim jeste da je za nesmetano vođenje postupka u ovoj fazi suđenja dovoljno da inspektori budu u kućnom pritvoru. Po zakonu, sud mora da vodi računa o tome da nakon određenog protoka vremena i sprovedenog postupka, poput saslušanja svih svedoka, izrekne blažu meru pritvora. Međutim, u ovom slučaju dva svedoka još nisu saslušana. Kada je lice osuđeno na kućni zatvor, tada nije sporno da ono po ZKP-u dobije određene povlastice, od upotrebe interneta do komunikacije sa posetiocima, ali je presedan da tokom kućnog pritvora dobije povlasticu da svakog dana dva sata bude “oslobođeno” od elektronskog nadzora i napušta kuću u kojoj treba da se nalazi u pritvoru – preneo je izjavu svog izvora o ovom slučaju list Blic, dodajući da je nadležni tužilac podneo zahtev za izuzeće protiv sudije Višeg suda koji je policijskim inspektorima omogućio tu povlasticu.

Inače, Subotić i Ćulafić su negirali optužbe, objašnjavajući da se radi o osveti narko-dilera koje su ranije hapsili i koji su ih, nakon odsluženog zatvora, “otkucali” unutrašnjoj kontroli MUP-a.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.