Umesto Srpske banke Ju-garant banka ili Vojni servis

imageZbog reorganizacije Srpska banka zatvara sve filijale van Beograda do kraja januara. RTS prenosi da će od 400 zaposlenih radno mesto zadržati samo šezdesetak ljudi, koji će raditi u internoj banci namenske industrije Srbije.

RTS je preneo da je Srpska banka klijente obavestila da dođu i zatvore svoje račune i regulišu ostala dokumenta do 22. januara, ili da to učine u sedištu Srpske banke u Savskoj ulici 25 u Beogradu. Iz banke poručuju da su ulozi sigurni i da aktivni krediti klijenata ostaju u banci uz nepromenjene ugovorene uslove, a biće im omogućeno i da posle tog roka nesmetano otplaćuju rate bez naknade na šalterima pošta. Međutim, pre saopštenja banke, širom Srbije ispred filijala nastale su gužve. Mnogo pitanja, nijedan zvanični odgovor vezan za sudbinu Srpske banke. Klijenti fizička lica zatečeni saopštenjem na ekspoziturama da moraju da poravnaju račune sa bankom krenuli su u trku kako bi mogli da pređu u novu do 22. januara, jer u protivnom to moraju da urade u prestonici, navodi RTS .
RTS nezvanično saznaje da će od 400 zaposlenih radno mesto zadržati samo šezdesetak ljudi, koji će raditi u internoj banci namenske industrije Srbije, koja je do pre nekoliko godina poslovala pod nazivom Ju-garant banka ili Vojni servis.

Vamedia

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.