Putevi u oktobru – koje godine?

imageIako je ministarka Zorana Mihailović najavila rešavanje problema na regionalnim I magistralnim putevima do oktobra prošle godine, 2014.godine, još uvek u valjevskom kraju postoji veliki broj putnih pravaca koji čekaju na uredjenje. U Srbija putevima u toku je zimska sezona kada nema radova I tek prve radove za Srbiju najavljuju na proleće.

„Radićemo prvo na putevima kako bi Srbija već u oktobru rešila te probleme. Šteta na putevima prvog i drugog reda i lokalnim putevima je oko 40 miliona evra“
Ministarka saobraćaja Zorana Mihailović o popravci puteva uništenih u poplavama, (B92.net 1.6.2014. godine). Iako je tada izgledalo da su radovi u zaletu pa I izjava možda korespondira sa realnošću do realizacije nije došlo. Na putevima nad kojima država ima nadležnost magistralni I regionalni , ostale su table koje podsećaju na datume I tada izrečene rokove , realizacija je ono što nedostaje.
Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač navodi da u valjevskom kraju postoji niz puteva na kojima su očite posledice preživljenih poplava. “ Klizišta I odroni uredjeni su mahom na putu M4 Lazarevac I dalje , ali ostalo je dosta još na drugim magistralnim putevima. Nije regulisano na putu za Šabac, čim se izadje iz Valjeva prema Brankovini sa leve strane. Na mnogim drugim regionalnim putevima nisu regulisana oštećenja I na magistralnim kao što je put za Divčibare preko Rajkovića , tu postoje ozbiljna oštećenja . Nama je u Srbija putevima rečeno da je u toku zimska sezona I da se mora sačekati proleće da bi se radovi nastavili “, rekao je Kovač.
U nadležnosti grada nisu ovi putni pravci pa sve I da postoji novac za sanaciju grad ne bi ni mogao intervenisati na pomenutim putevima. Za sada se ne zna ni kakav je program Srbija puteva odnosno kojim redom će se izvoditi radovi I kada će se shodno tome na dnevnom redu naći I putevi koji okružuju Valjevo. Za odgovore na ova pitanja moraće da se sačeka proleće , a sama realizacija možda će se odnositi na oktobar , ali 2015. godine .

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.