Problemi sa snabdevanjem vodom u Pakljama

imageVamedia je potražila odgovor na brojna pitanja koja su u vezi snabdevanja vodom postavili meštani sela Paklje . Direktor „Vodovoda“ Djordje Pavlović za Vamediu kaže da problem Pakalja zapravo nastaje kao posledica dopremanja vode u selo Gornje Stubo.

Nakon što su pojedfini meštani sela Paklje zatražili odgovor na pitanje u vezi snabdevanja vodom odnosno činjenicom da im se voda povremeno isključuje za Vamediu direktor „Vodovoda“ Djordje Pavlović objašnjava kako je došlo do ovakve situacije : „ Istina je da Paklje nikada nisu imale problem sa snabdevanjem vodom , ali je takodje istina da je održan jedan sastanak pre izvesnog vremena na kome je odlučeno da se pomogne i meštanima sela Gornje Stubo koji gotovo da uopšte nemaju vodu .Naime da bismo njima povremeno dopremili vodu jer je vodovodna mreža tako konfigurisana da dopremanje vode do njih podrazumeva znatno veći kapacitet , rezervoar i slično što nemamo doneta je odluka da se drugim korisnicima povremeno isključuje voda . radi se samo o tome da smo tražili način da svi imaju vodu“.
Pavlović kaže i da je za izgradnju nove vodovodne mreže sa pratećim elementima potrebno oko 50 miliona dinara što „Vodovod“ , a ni grad valjevo u ovom trenutku nema . „ Ovde je zaista potrebno da postoji razumevanje i jedne i druge strane jer je ovo jedino rešenje koje je pronadjeno . Na žalost nije to jedini problem koji imamo , recimo sela Strmna Gora i Markovac su svoju vodovodnu mrežu rešili tako što su se priključili na poslednjeg potrošača u prethodnom selu i oni nemaju vodu jer je tehnički mreža loše rešena“, objašnjava Pavlović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.