Božić – ledeni dan

imageU Valjevu ponovo sneg , a meteorolozi za sutra predvidjaju još jedan ledeni dan. Temperatura će biti u porastu od četvrtka , a iz AMSS preporučuju oprezniju vožnju zbog snega na putevima.

Prema informacijama zimske službe Javnog preduzeća "Putevi Srbije", saobraćaj se na auto-putevima i na putevima I prioriteta obavlja bez zastoja i posebnih prekida, a snega mestimično ima do pet centimetara na kolovozima II prioriteta uglavnom u planinskim predelima. Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je sinoć da je na državnom putu I B reda broj 27, deonica Valjevo-Loznica (između Valjeva i Osečine preko Kameničkog brda) uvedena zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere
Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Kolubare, Kosova, Novog Pazara, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, Beograda, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja.
U Srbiji danas promenljivo oblačno sa snegom, samo će na severu i istoku biti suvo i uglavnom sunčano. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, na istoku zemlje jak. Maksimalna temperatura od -2 do 2°C. U toku večeri temperatura u osetnijem padu i biće od -10 do -5°C.
U Srbiji se sutra očekuje LEDENI DAN. Biće pretežno sunčano i veoma hladno, samo se tokom jutra ponegde u dolinama, kotlinama i na visoravnima očekuju magla i niska oblačnost. Vetar slab, severozapadni, krajem dana u skretanju na jugoistočni. Minimalna temperatura od -16 do -8°C, na višim planinama i na Pešterskoj visoravni lokalnoi i ispod -20°C, maksimalna dnevna od -6 do 0°C.
U četvrtak tokom jutra jak mraz, tokom dana pretežno sunčano i hladno, maksimalna temperatura u blagom porastu. U petak temperatura u porastu. Tokom jutra i prepodneva u severnim i zapadnim, a posle podne i u ostalim predelima prolazno naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom, a biće uslova i za ledenu kišu. U drugom delu dana sa severa i zapada razvedravanje. Za vikend toplije. U subotu ponovo prolazno naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom, a biće uslova i za ledenu kišu. Krajem dana razvedravanje. U nedelju novo naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom, a biće uslova i za ledenu kišu, odnosno kišu koja će se lediti pri tlu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.