Advokati i dalje u protestu

imageValjevski advokati i danas su se okupili na Gradskom trgu i ponovili svoje zahteve prema ministarstvu. Valjevski advokat Duško Djukanovic okupljenima je rekao da advokati nece odustati od svojih zahteva i borbe za prava svih gradjana .

Svakog drugog dana u pola 12 valjevski advokati krecu u protesnu šetnju od prostorija svog Odbora do Gradskog trga sa koga su i danas porucili da nece odustati od protesta do ispunejnja zahteva. Advokat Duško Djukanovic okupljenima je danas rekao da je u Srbiji narušena pravna sigurnost svih gradjana.“ U vreme kada se gradjanima smanjuju plate i penzije kako bi se izbegao bankrot države ovakvim zakonskim rešenjima država se odrice celokupnih sudskih taksi za overu ugovora o prometu nepokretnosti i taj prihod ustupa za 92 javnih beležnika. U praksi je vec pokazano da 92 javna beležnika ne mogu da postignu sastavljanje ugovora o prometu nepokretnosti za celu Srbiju.Oni ocekuju da pokleknemo , ali mi cemo istrajati u svojih zahtevima i protestu“, rekao je Djukanovic.

Bodreci svoje kolege Djukanovic je danas rekao i da je sramota što ljudi koji su se po 30 godina bavili advokaturom više ne mogu da obavljaju svoj posao i porucio javnosti da advokati vec nekoliko meseci nemaju nikakve prihode dok se boreci za svoja bore za prava svih gradjana.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.