Novembarsko preseljenje u novu školu

imageJoš samo četiri dana ostalo je do malog novembarskog raspusta za školarce. Ovaj raspust značajan je u Valjevu I zbog najavljenog preseljenja Šeste škole. Kako je na kraju avgusta najavljeno raspust će biti iskorišćen upravo u ovu svrhu. Ili neće?

Preseljenje učenika I nastavnika u novi objekat Šeste škole izostalo je prvog septembra. Kako je tada koordinator za sve u vezi ove škole Mihailo Milutinović rekao na Vujić televiziji škola će biti useljena u novembru. “Da li će to biti 10. septembar ili prva polovina novembra kada deca imaju jedan raspust, to ostaje da se vidi. Inače sam objekat je spreman da učenike primi i sutra“, rekao je za VTV Milutinović.
Ipak, zakon kaže da „škola ne može da vrši statusne promene, promene naziva ili sedište u toku nastavne godine“. Dakle, moguće je preseljenje samo za vreme raspusta.
Školski kalendar najavljuje jesenji raspust – traje četiri dana, od 9. do 12. novembra. Poklapa se sa obeležavanjem praznika Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra.
Dakle , za očekivati je da deca krenu u novu školu već od naredne nedelje.

Ipak za sada najava ovog izuzetno značajnog dogadjaja izostaje, ali do raspusta ima još par dana pa će možda u tim danima ista najava I pristići.

S obzirom da je sve rešeno I da više nema potrebe za bilo kakvim radovima I uredjenjem, bar je tako najavljeno, a televizija snimila, nema razloga da se sumnja da će biti drugačije. Roditelji djaka u ovoj školi još nisu dobili informaciju o tome gde će im deca od naredne nedelje ići u školu , ali ako je vlast rekla da će to biti u novembru? Ne treba sumnjati.

U staroj školi trenutno je oko 700 djaka, a medju njima I 86 prvaka. Objekat se gradi skoro dvadeset godina pa je razumljivo da već ovih dana treba da počnu pripreme za useljenje.

A možda će opet sve biti prolongirano kako bi se jednom moglo reći :“Vodili smo računa o bezbednosti dece.“ Ili pak : „Nećemo mi da useljavamo kad to zakon kaže već kad mi hoćemo“.
Ipak još tri dana nije malo… jer :

image Ilinka: „E moj Jarić Živadine“
Jare:„E moja Jarić Ilinka, a kako šta bi rekla za Anštajna , za Bizmarka za Amitora Fanfanija i oni su padali.“
Ilinka:„Padali? Pa normalno, budala uvek nadje neko opravdanje. Što se nisi ugledao na nekoga što je uspeo u životu“
Jare:„Al to su bili najveći umovi sveta , gusko jedna. Oni su padali kao deca iz svakog predmeta u školi!“
Ilinka:„Padali?“
Jare:„Padali !“
Ilinka:„Pa padali, al kao deca , a ti bre padaš ko zreo čovek!“
Jare: „ E Ilinka , ja dogodine sigurno prolazim , evo da vidiš!“

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.