24. do 27. Oktobar- Jesenji seminar matematike

imageZa polaznike jesenjeg seminara matematike planirana je, pored nekoliko zanimljivih predavanja, jedna matematička igrica i za svakog polaznika po jedan dvodnevni zadatak. Deo vremena će biti posvećen i razgovoru sa polaznicima o planovima za naredni ciklus seminara, a slobodno vreme uživanju u bojama jeseni okruženja Istraživačke stanice.

Seminar računarstva zajedno će pohađati i stari i novi polaznici. Oni će slušati niz predavanja koja će pratiti odgovarajuće praktične aktivnosti na temu IoT (Internet of Things). Ovogodišnji projekat je “pametna kuća” na Raspberry Pi platformi. Stariji polaznici, čiji su radovi prošli selekciju za predstojeću konferenciju “Кorak u nauku” će raditi i na finalizaciji svojih projekata i izradi postera za Кonferenciju.

Program antropologije organizuje zajednički seminar za stare i nove polaznike. Stariji će raditi na finalizaciji letnjih projekata i njihovoj pripremi za Кonferenciju, a novi na predlogu projekata za narednu godinu. Zajedno će slušati neka zanimljiva predavanja o različitim stvarima kojima se antropologija može baviti, od ljudsko-životinjskih odnosa do biznisa.

Seminar dizajna će se baviti temom prezentacije i finansiranja dizajn projekata u savremenom svetu.
U okviru trodnevnog seminara polaznici će u saradnji sa mentorima i studentima vizuelnih komunikacija, filma i fotografije osmišljavati i realizovati kratke promo video spotove koji predstavljaju njihove projekte dizajna ljuljaški sa letnjeg seminara u Petnici. Jedna od tema koja će biti obrađivana su i inovativni načini finansiranja dizajnerskih projekata kroz digitalne platforme kao što su sajtovi Кickstarter i Indiegogo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.