Nova kuća za Ristivojeviće u Ogladjenovcu

imageSa zakašnjenjem od godinu dana konačno će početi i izgradnja porodične kuće Borke i Ljube Ristivojevića u Ogladjenovcu koja je pretrpela ozbiljnu štetu od klizišta nakon poplave. Ristivojevići do sada živeli u potpuno neuslovnom objektu.

U Valjevu je nakon poplave u okviru sanacije štete nastale od klizišta izgradjeno 26 porodičnih objekata. U upravnom postupku kroz koje su vlasnici objekata dokazivali da ispunjavaju uslove za izgradnju nove kuće po svemu sudeći Ristivojevići su nepravedno izostavljeni . Razlog tome možda se krije u činjenici da je propadanje njihovog porodičnog objekta počelo još dejstvom mioničkog zemljotresa. “ Ristivojević se tek sada obratio gradu tražeći objašnjenje zašto oni nisu dobili novi objekat. Sa sobom je doneo obimnu dokumentaciju kojom je dokazivao da je bio u postupku razmatranja i mi smo izašli na teren i ustanovili da je dejstvom klizišta nakon poplave objekat postao potpuno neuslovan za život. Možda je komisiji tada bilo teško da proceni šta je u većoj meri uzrok propadanja kuće pa se dogodilo da Ristivojevići nisu dobili novi objekat“, objađšnjava Nikola Radojičić član Gradskog veća.
Nakon ponovnog izlaska komisije i pregleda dokumentacije ustanovljeno je da Ristivojevići sin Ljuba i majka Borka ispunjavaju sve uslove za dobijanje nove kuće što je i predloženo Kancelariji za zajednička ulaganja koja je odobrila izgradnju. Kuću će graditi nemački ASB koji je već u valjevskom kraju gradio kuće. “ Javna nabavka je već završena i očekujemo da nam uskoro jave o početku radova. Razlika izmedju ranije gradjenih objekata i ove kuće biće u tome što se ovde radi o montažnoj kući . Oni zaista žive u jako teškim uslovima , kuća je sklona rušenju , potpuno ispucala i ne treba ni da objašnjavam šta za njih znači sada krov nad glavom“, kaže Radojičić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.