Turističke organizacije Valjeva i Trebinja potpisale Protokol o saradnji

Posle Beograda i Kragujevca, Valjevo je treći grad sa kojim je Trebinje uspostavilo zvaničnu saradnju u oblasti turizma. Protokol o saradnji Valjeva i Trebinja su u subotu, u gradu na jugu Republike Srpske, potpisale direktorke dve turističke organizacije- valjevske Ana Marković i trebinjske Mirjana Putica. Protokol je potpisan sa ciljem unapređenja saradnje u oblasti turizma, zajedničke turističke promocije, saradnje na  projektima, zajedničkim nastupima na međunarodnim i domaćim sajmovima, kao i bolje povezanosti turističkih agencija.

Potom je u nedelju organizovan štand „Valjevo u Trebinju“ u centralnoj gradskoj pešačkoj zoni. Tom prilikom je predstavljeno istorijsko, versko, turističko i gurmansko Valjevo. Štand su posetili brojni Trebinjci, ali i turisti koji su tog dana bili u ovom gradu i upoznali se sa turističkom ponudom Valjeva.

Na svečanosti u „Gradu sunca“ kojom je otpočela letnja turistička sezona, pred uglednim ličnostima Trebinja- gradonačelnikom Mirkom Ćurićem, predsednikom Poslovnog sistema  „Svislajon“ Rodoljubom Draškovićem i ostalim značajnim ličnostima i  brojnim gostima Trebinja, među kojima je i Turistička organizacija Beograda koju je predstavljao direktor Miodrag Popović, prezentovano je Valjevo i dogovorena saradnja.

Za Valjevce je Trebinje oduvek bio važan grad, a brojni sugrađani imaju bliske poslovne i lične kontakte sa tamošnjim stanovništvom. Jedna od zajedničkih veza je i život i delo vladike Atanasija Jevtića, koji je dugo bio episkop zahumsko- hercegovački. Usadio je Trebinjcima ljubav prema Valjevu, manastiru Ćelije i svom duhovnom učitelju Avi Justinu Popoviću.

„Trebinje mnogo očekuje od predstojeće turističke sezone, koja će prema svim procenama i analizama, biti jedna od najboljih do sada. Dajmo svi doprinos nadolazećoj turističkoj sezoni, svojim primerom pokažimo odnos prema turizmu, svom gradu i svakom gostu koji nas poseti – budimo i ovog leta dobri domaćini“, poručio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, na svečanosti priređenoj za preduzetnike iz turističkog sektora Trebinja.

Pozdrave iz Valjeva i poziv na saradnju, gradonačelniku Trebinja prenela je Dragana Terzić,  članica Gradskog veća zadužena za turizam:  „Spremni smo na saradnju na širem polju. Ovaj Protokol je dao okvire u kojima mi možemo ubuduće da sarađujemo. Ovo su prvi koraci i pružaju velike mogućnosti. Valjevo je spremno da dočeka goste iz Trebinja.“

Direktorka Turističke organizacije Valjeva Ana Marković je rekla da osim turizma, saradnja dva grada može biti u oblastima privrede, kulture, sporta:

„Kroz ovu saradnju, građani Valjeva i Trebinja mogu upoznati lepote oba grada. Cilj ovog Protokola je da se uvežemo i razvijemo manifestacije na polju turističke ponude i da zajedno sa Zapadnom Srbijom predstavimo ne samo turističku ponudu, već i privredu Valjeva.“

„Ovim Protokolom se formalizuje saradnja, uspostavljena početkom 2020. godine, ali zbog virusa Korona je odložena do sad. Saradnja i partnerstvo u ovoj oblasti su u obostranom interesu“, rekla je Mirjana Putica, direktorka Turističke organizacije Trebinja.

1 comment on “Turističke organizacije Valjeva i Trebinja potpisale Protokol o saradnji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.