Metalac izgubio od Cedevite

imageValjevski Metalac izgubio je od Cedevite rezultatom 79:81.Valjevci u jednom trenutku bili nadomak pobede

Vladimir Đokić, trener METALCA: "Sjajna utakmica u kojoj smo svi uživali. Cedevita je evroligaška ekipa koja igra veomakvalitetno i moćno. Ušli smo hrabro u meč, hteli smo da napravimo još jedno iznenađenje u duelima sa njima.Bili smo motivisani, služio nas je šut za tri poena i nosili smo se do kraja. Odlučila je jedna lopta, a moglo je da se završi i našom pobedom. Čestitam Cedeviti na zasluženoj pobedi i želim im puno sreće u evroligaškom takmičenju. Ponosan sam na svoje igrače, na ponašanje i zalaganje. Ovo je bio naš maksimum u ovom trenutku. Dobili smo puno ovakvih utakmica moralo se desiti i da jednom izgubimo u ovakvoj završnici. Očekujemo pojačanje na poziciji pleja i mislim da nećemo imati probleme u nastavku sezone."
Tomislav Gabrić, igrač METALCA: "Šteta. Igrali smo sa evroligaškom ekipom koja će se verovatno plasirati u Top 16. Bili smo u igri do zadnjeg šuta i nemam šta da kažem sem dačestitam svojim saigračima koji su se frenetično borili i pokazali smo da možemo sa svima da igramo. Ovo nam je podsticaj za dalje, da nastavimo jako da radimo i ostvarimo svoj cilj a to je što bolji plasman u ABA ligi."
Veljko Mršić, trener CEDEVITE:"Imali smo priliku da vidimo odličnu utakmicu u kojoj je Metalac odigrao izvrsno. Nisam video da su ove sezone odigrali ovako dobro, šuterski su bili uzuzetno raspoloženi i imali su dosta skokova u napadu. Mi to nismo uspeli da iskontrolišemo. Osetio se umor od velikog broja utakmica. Nakon 73-67 za Metalac uspeli smo posle tajm auta da napravimo seriju od 10-0 čime smo se vratili u igru. I pored toga Metalac je pogodio dve trojke iz teških pozicija i ponovo poveo. Ipak smo na kraju uspeli da pobedimo i srećni smo zbog toga."
METALAC: Kočović, Malešević 20 (8-4 za dva, 8-3 za tri, 5 skokova, 6 asistencija), Čampara 2, Kutlešić 13 (7-3 za tri), Janković 4, Jevtović 4, Pilčević, Jošilo 17 (8-5 za tri, 8 skokova), Rakićević 4, Đukanović, Bakić 5, Gabrić 10.
CEDEVITA: Pulen 14, Vajt 5, Katić, Pilepić 14 (4-4 za tri), Babić 8, Žganec 4, Voker 8, Musa, Bilan 17 (12-7 za dva poena, 8 skokova), Gordić 4, Žorić 4, Arapović 3.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.