MIONICA:Odluke Štaba za vanredne situacije-Zabrana kretanja od 20h do 5h

Na sednici Štaba za vanredne situacije Opštine Mionica razmatrana je trenutna situacija na području opštine Mionica. Komandant Štaba Boban Janković je upoznao članove Štaba sa preduzetim aktivnostima.

Na sednici je doneta Naredba o odobravanju nabavke zaštitne opreme za volontere, za zaposlene u Domu zdravlja, za zaposlene u javnom sektoru, Naredba o štampanju  letaka i svog ostalog štampanog materijala neophodnog za obaveštavanje građana u toku vanrednog stanja, Naredba o obezbeđivanju finansijskih sredstava iz budžeta opštine Mionica za finansiranje rada Kol centra za vreme vanrednog stanja-slanje SMS poruka. Razmatrane su Instrukcije Sektora za vanredne situacije Valjevo i Uredbe o sastavu, načinu i organizaciji rada Štaba za vanredne situacije.

Štab je doneo Naredbu kojom se Stručno operativnom timu za suzbijanje korona virusa naređuje da dostavi svoje stručno mišljenje u vezi zaposlenih u fabrici Auto kabla u Mionici koji su bili u kontaktu sa radnicima koji su doputovali iz Češke Republike.

ŠTAB PREDUZEO PREVENTIVNE MERE U VEZI RADNIKA AUTO-KABELA KOJI SU NEDAVNO BORAVILI U ČEŠKOJ

Nakon sastanka komandanta Štaba za vanredne situacije opštine Mionica Bobana Jankovića i privrednika sa teritorije opštine Mionica i nepostupanja fabrike Auto kabel po jučerašnjim preporukama Štaba da se zaposleni koji su bili na obuci u Češkoj, u gradu Krupka, gde nema nijedan registrovan slučaj Korona virusa, ipak upute u samoizolaciju, jutros je održan hitan sastanak Štaba sa direktorom fabrike Auto kabel Milanom Manićem. Komandant Štaba Boban Janković je naglasio da bez obzira što su radnici Auto-kabela boravili u području gde nema registrovanih slučajeva obolelih od Korona virusa, treba preduzeti sve mere prevencije, u cilju zaštite zdravlja stanovništva opštine Mionica.

Štab za vanredne situacije opštine Mionica je doneo Naredbu o upućivanju 16 radnika i dva menadžera Auto kabela u samoizolaciju. U pitanju su radnici koji su se u nedelju 15. marta, nekoliko sati pre proglašenja vanrednog stanja, vratili iz Češke. Prema Manićevim rečima, Fabrika se obratila Republičkom sanitarnom inspektoru za izdavanje Rešenja o određivanju samoizolacije i očekuje dobijanje istog, ali će odmah postupiti po Naredbi Štaba za vanredne situacije opštine Mionica

Danas je stupila na snagu nova Mera Vlade Republike Srbije u suzbijanju epidemije korona virusa i svi građani bez obzira na starost moraju biti u vremenskom periodu od 20 časova do 5 časova narednog dana u svojim domovima.

Ova zabrana kretanja ne odnosi se na lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, određenim grupama poljoprivrednih proizvođača, kao i radnicima koji rade u drugoj i trećoj smeni.

POTREBNO JE DA SVI PRIVREDNI SUBJEKTI POLICIJSKOJ STANICI MIONICA HITNO DOSTAVE OVEREN I POTPISAN SPISAK RADNIKA KOJI ĆE BITI RADNO ANGAŽOVANI U VREMENSKOM PERIODU U KOJEM JE ZABRANA KRETANjA. PRIVREDNI SUBJEKTI ZA SVOJE ZAPOSLENE JE POTREBNO DA IZDAJU I PISANU DOZVOLU KOJU SU RADNICI U OBAVEZI DA NOSE SA SOBOM I POKAŽU POLICIJI. SVE INFORMACIJE POSLODAVCI MOGU DOBITI NA DEŽURNI TELEFON POLICIJSKE STANICE MIONICA 014/3421321.

Koga policija zatekne na ulici posle 20 časova, a nema pisanu dozvolu, biće mu napisana krivična prijava, građanin sproveden na kućnu adresu, a krivični postupci naknadno sprovedeni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.