„Bodža “ pobednik Letnje basket lige

imagePred prepunim igralištem KK Student sinoć je završena Letnja basket liga. Pobednik ovogodišnje Lige je ekipa "Bodže".

Finale Letnje basket lige ponovo je okupilo veliki broj poklonika ovog sporta i još jednom pokazalo da mladi Valjevci tokom leta računaju na ovu sportsku manifestaciju.
Ove godine Letnja basket liga okupila je 46 ekipa rasporedjenih u šest kategorija. Najbrojnija je bila kategoirja seniora u kojoj se za nagrade nadmetalo timova. U finalu letnje basket lige u kategoriji seniora ekipa "Bodže" savladala je "La piazzu" sa 2:0 (20:15 i 21:12). Za MVP ovogodišnje Basket lige proglašen je Miloš Kaljević iz pobedničke ekipe. " Nije bilo lako konkurencija je bila jaka , igrao se dobar basket , ali je raspored odigravanja utakmica bio dosta dobar tako da smo imali vremena i da se odmorimo. Malo nam je onaj grad i nevreme pre neki dan poremetilo planove , ali se i to dobro završilo. Moram da kažem da je organizaija bila zaista sjajna i da je tome sigurno doprineo i ovaj novi teren koji imamo u gradu", rekao je valjevskim novinarima nakon završene utakmice igrač ekipe "Bodža" Nikola Stojanović.

image Pobednicima je ove godine pored pehara i medalja pripala i novčana nagrada od 60 000 dinara dok su drugoplasirana ekipa "La piazze " i trećeplasirana ekipa "Viva farm" dobili 30 000 odnosno 20 000 dinara.
Pobednici u ostalim kategorijama:
Mladji pioniri- "Student"
Pioniri-"Student one"
Kadeti-"Dream team"
kadeti devojke-"Dream team"
Juniori-"Vajati Gradac"

image

„Letnja basket liga”, petnaesta po redu, priređena je posle prošlogodišnje pauze, kada zbog poplava i loših vremenskih uslova manifestacija nije mogla biti organizovana. Ove godine promoter je bio Valjevac Đukan Đukanović, bivši kapiten Metalca, sada igrač češkog Kolina. Organizator turnira bio je KK Student 014, pod pokroviteljstvom Grada Valjeva koji je i novčano pomogao manifestaciju.
Košarkaški teren „Student” kraj Ljubostinje na kome su igrani basketi po pravilima FIBA, nedavno je renoviran u skladu sa najsavremenijim sportskim kriterijumima – postavljena je gumirana podloga, nabavljene nove konstrukcije koševa, podignuta zaštitna ograda i ugrađena sedišta na tribinama.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.