Gradske česme u funkciji, voda je za piće

U susret novim vrelim danima u Valjevu u odeljenju za infrastrukturu saznajemo da su sve gradske česme i fontane u funkciji , a da je voda na česmama za piće.

Temperature u danima pred nama dostizaće 40 podeok na Celzijusovoj skali , a izvesno na gradskim ulicama temperatura može biti i viša zbog asfalta i zgrada.  Iako se ne preporučuje boravak na otvorenom u toku dana i velikih žega , zbog obaveza gradjani često nisu u mogućnosti da ispoštuju datu preporuku. Rashladjenje bi moglo da se nadje na gradskim česmama.

Grad Valjevo trenutno ima 11 javnih česmi na sledećim lokacijama:  kod zgrade PIO, dve česme u Knez Miloševoj ulici, jedna kod Gimnazije, u parku na Pećini, na igralištu Student, u parku na Petom puku, parku na Jadru i u naselju Kolubara II, dve  česme na prostoru kod parka I hale Svetomir Djukić.

„Sve česme su u funkciji i ono što je najvažnije voda je za piće , dakle ne samo da se gradjani mogu umiti , na taj način rashladiti već mogu i piti vodu , napuniti svoje flašice sa vodom i slično“, kaže načelnik odeljenja za infrastrukturu Branko Vuković.

Valjevo ima i tri fontane: kod Limenke, na Desankinom trgu i na raskrsnici Sindjelićeve i Karadjordjeve ulice . Od nabrojanog jedino fontana na raskrsnici ulica ne pruža mogući odmor kraj nje , ali su zato ostale dve u parkovskim delovima grada pa boravak pored njih može vrele letnje dane učiniti malo prijatnijima.

 

 

3 comments on “Gradske česme u funkciji, voda je za piće

  1. Mara

    i kada se cesme pokvare niko ne dolazi da otkloni kvar voda tece dan i noc mesecima a vi gradjani Valjeva placajte rastur te iste vode.

    Reply
  2. sin anarhije

    Pored tolikih radnji pijes vodu sa cesme, a valjevska PUNA kamenca odavno …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.