Rešenje vodosnabdevanja za 117 domaćinstava

JKP Vodovod trenutno izvodi  radove na izgradnji vodovodne mreže i promeni Crpne stanice kojima će se omogućiti stabilno vodosnabdevanje u šest ulica u Mesnoj zajednici Gradac.

U šest ulica u MZ Gradac: Gradačka, Laze Lazarevića, Banijska , Aleksinačka , Biokovska i Magleška u toku su radovi koji će omogućiti stabilno snabdevanje vodom za 117 domaćinstava.

„ U ovim ulicama postojali su izrazito veliki problemi najpre sa pritiskom vode , a potom njihov vodovod je jako loš, neodgovarajućeg profila , gradjen je 70-tih i  80-tih godina. To je leti naročito bilo izraženo jer nisu imali dovoljne količine vode, a neki nisu imali uopšte“, kaže direktor Vodovoda Ivan Filipović.

Po njegovim rečima najveći problem bila je činjenica da su pomenuti potrošači bili povezani na CS u Ulici Janka Jankovića. „Problem je nastajao jer prethodni potrošači na mreži potroše vodu pre nego ona stigne do ovih ulica . Zato ćemo mi sada izgradnjom još kilometar vodovodne mreže njih povezati da se snabdevaju sa rezervoara Radino brdo čime će dobiti pun kapacitet snabdevanja vodom“, objašnjava Filipović.

Radovi su počeli najpre u Gradačkoj ulici kako bi se taj deo mreže spojio sa novim rezervoarom. „Tu će pritisak biti toliko jak da ćemo morati da uradimo regulatore pritiska jer bi u protivnom njihove vodovodne instalacije praktično stradale. Tu govorimo o pritisku od 16 bari i bez regulatora vodovodne instalacije bi trpele neverovatan pritisak“, kaže Ivan Filipović.

Nakon spajanja sa novim rezervoarom uslediće rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže. Procena vrednosti ove investicije je 4 miliona dinara.

9 comments on “Rešenje vodosnabdevanja za 117 domaćinstava

  1. Izbori

    Farsa pred izbore. Tu ljudima g.vna plivaju ispred kuca. Zrelo je za promenu, narode.

    Reply
  2. Mirko

    Tako je , ja jedva čekam da se ovo pozatvara , ovi vrtići, gerontološki, ove trake rampa da se udari, da se isprate Gorenje, Hisense i ta Bizerba . I onda sve ispočetka , ne valja ovo ništa . Ovoliki narod se nervira i mora da kuca negativne komentare , a za šta? Lepo to u ponedeljak da se rašćisti sve . Sigurno će sve pozatvarati jer očito narod neće . Pa kad neće katanac ili bager šta se više isplati.

    Reply
    1. Corka

      Polako….prvo da se ispita imovina sta su sve Sns puleni stekli. Dosli su sa rukama u dzepovima, a voze Rendz rovere od 80.000 evra.

      Reply
  3. Istina

    Bruke jedne,
    Ispirate i dalje mozak ovom napaćenom i unistenom narodu.
    Jadno je sto se kod nas zatrla struka i nauka poslednjih 35 godina. Svi koji su imali malo više pameti su otišli i odlaze i danas danju.
    Omladino nemojte da vas prevare, bar vas koji ste obrazovani. Pakujte kofere i idite tamo gde ćete biti postovani, gde će se ceniti vas rad i gde ćete živeti život. A njima neka Sirijaca…pa neka im robuju, mada i oni odlaze…
    U poslednjih 35 godina imali smo samo ratove, sankcije, bombardovanja, inflacije, izbeglice, invalide, izolacije i naravno stadione za pranje milijardi…

    Reply
    1. Tole

      vi Dosovci nikada zadovoljni,vi biste da živite kao na Zapadu ,a da se vrati Titino samoupravljanje!!!

      Reply
  4. Зока

    Шта су то урадили само залажу очи народу пред изборе и то је све што раде

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.