Pokret Sad traži da sva deca budu upisana u vrtiće

„Pokret Sad“ zahteva da svih više od 700 predškolaca, bez izuzetka, bude upisano u obdanište, jer je vlast, kako kažu, tvrdila i obećala da će otvaranjem dva nova vrtića biti rešen problem liste čekanja za upis u neko od gradskih obdaništa.

Po rečima Snežane Mijatović, cela predizborna kampanja vladajuće stranke u Valjevu se svela na to da nakon otvaranja novih vrtića neće više biti lista čekanja i da će svako dete koje bude želelo biti upisano u vrtić.

„Obećanje je trajalo samo dva dana nakon što su održani lokalni izbori, a onda je objavljena rang lista i saznali smo da su ispod crte ostala 372 deteta jer ne ispunjavaju uslove konkursa, a da je 324 mališana preraspoređeno u nova dva vrtića u objektu stare Šeste škole. Zato pitamo direktora PU Milica Nožica da li novi vrtići otvoreni da bi se zaposlio stranački kadar ili stvarno da svi valjevski predškolci budu upisani“, rekla je ona.

Podsećajući na slogan pobedničke koalicije „Valjevo sutra“, Đorđe Pavlović je istakao da je „Valjevo sutra“ odmah „pokazalo svoje pravo lice“ i da u „Valjevu sutra“ ne važi ono što je bilo juče. On je, naime, podsetio da je gradonačelnik Lazar Gojković, na manje od mesec dana pre izbora, prilikom otvaranja dva nova obdaništa u Šestoj školi rekao da će biti rešene liste čekanja dece za upis.

„Još jednom poverenje građana je zloupotrebljeno u predizborne svrhe a posle otvaranja dva nova vrtića i dalje ostaje nerešen problem. Komisija u odluci o prijemu, koja se nalazi na sajtu PU, doslovce kaže da je striktno primenila pravilnik o prijemu dece. U toj odluci komisija kaže doslovce i da su zauzeli stav da nije moguće dopunjavati i menjati zahtev za prijem dece nakon završetka konkursnog roka. Dakle, ovde u našem gradu postoje komisije koje utvrđuju neka ad hok pravila, kao da su seli i dogovorili se da će postupati na neki svoj način, kao da su propisi švedski sto pa uzimaju šta im se svidi“, rekao je Pavlović.

„Pokret Sad“, kako je rekao, zato zahteva da svih više od 700 mališana, koji su konkurisali, bude primljeno u vrtiće i to bez uzuzetka.

„S obzirom da je gradonačelnik Valjeva podržan i predsednicom Skupštine Srbije tvrdio da se otvaranjem dva vrtića rešava lista čekanja, onda izvolite gospodo pa to rešite. Imate objekte, zaposlene i prostor pa rešite“, poručio je Pavlović.

Na naše pitanje koji su, po njihovom mišljenju, scenariji neprimanja kad ima, kako se tvrdi, dovoljno objekata, prostora i zaposlenih, Pavlović odgovara da ih ima tri.

„Ili su u startu znali da ne mogu primiti svu decu, ali su to prenebegli zarad izbora, ili nisu znali pa ih je to iznenadilo, a najgora varijanta je da neko neprimanjem sve dece koja su konkurisala kalkuliše sa tim da bi ostvario neku nezakonitu korist. Ne tvrdim da se korupcija dešava, ali se jedna od ove tri stvari dogodila i ne zna se šta je gore“, zaključio je predsednik „Pokreta Sad“.

4 comments on “Pokret Sad traži da sva deca budu upisana u vrtiće

  1. Cale

    Ako deco, ako. Vežbajte i samo vežbajte, pa se vidimo ponovo 2028. godine na lokalnim izborima.

    Reply
  2. Stari kadar PU

    Znali su da nece biti mesta za sve ali su lagali, sta im tesko. A sada ce da bi se izvukli iz svojih lazi da naguraju decu u grupe preko svakog broja i mogucnosti prostora tako da ce opet sve puci po zaposlenim u PU. A onda ce opet da vucaraju one koji imaju ugovor na odredjeno po mitinzima i raznim skupovima a da se ne zapitaju ko ce raditi sa tom decom i kako ce se posao organizovati. Uvek je bilo stranaka i aktivizma ali ovo sto radi SNS je preslo sve granice. Samo se pitam gde ce penziju i medju kojim kolegama docekati ove njihove perjanice posto im nije jasno da nicija do zore nije gorela

    Reply
  3. Dragan

    ovi dvoje kao da se nisu bavili politikom. u kampanji sto se obeca to i nemora da bude tacno a ko poveruje sve sto cuje taj je glup i sta da mu radimo

    Reply
    1. Joca

      Zamislite kakav realan ugled ima neko ko je 12 godina 24h na svim televizijama,svo vreme laze,maze,obecava za sve se on pita,o svemu odlucuje i ne moze da organizuje spontani miting gde bi se okupile zaista njegove pristalice vec mora da organizuje i dovlaci autobusima rijaltiji pristalice i gde pored takvih uslova mora da se kradu izbori , dovlace glasaci iz Bosne.

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.