Planinari “Magleša” aktivni na više destinacija

Planinarsko–smučarsko društvo “Magleš” nastavilo je sa održavanjem redovnih aktivnosti, a njihovi članovi su u vikendu za nama, shodno svojim afinitetima, učestvovali na više različitih akcija.

Kakos u saopštili iz PSD “Magleš”, proteklog vikenda su valjevska i beogradska grupa planinara udružili snage, pa se pešačilo od Samara, preko Magleša, pa sve do Leskovica. S druge strane, bilo je i onih koji su se zaputili na Frušku Goru (Vrdnik). Razlog i više nego dovoljan – održavanje Dana planinara od 14. do 16. juna. “Magleš” je imao predstavnike u šetnji, ali i na državnom prvenstvu u trekingu. Među ljubiteljima sve popularnije discipline izdvojila se Slađana Gavrilović, koja je prigrlila srebrnu medalju u kategoriji veteranki.

Čak je i nastavak vikenda protekao u sjajnom raspoloženju, druženju i lepom vremenu. Pojedini članovi su to iskoristili kako bi krenuli u osvajanje Zlatibora, tačnije Memorijala „Aleksandar Džalović“ u dužini od 18 kilometara. Međutim, zainteresovani su mogli i da krenu prema Stubici i urede stazu koja bi u sledeću nedelju trebalo i zvanično da uđe u kalendar “Magleša”.

“Na kraju, ne i najmanje važno, manja grupa od tri planinara – Đorđe Pavlović, Mihailo Milivojčević i Ljiljana Zrnić, još uvek je na akciji. Naime, oni se trenutno nalaze na Pirinejima i do 24. juna u planu imaju da obiđu Španiju, Francusku, Andoru i Italiju”, navode u PSD “Magleš”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.