Ogromne štete od nevremena u Mionici

Nakon nezapamćenog nevremena i grada u vidu ledenih lopti koji se u subotu u popodnevnim časovima sručio na mioničku opštinu, procenjuje se da su štete ogromne, saopšteno je iz Opštine Mionica.

Grad je tukao po automobilima, usevima, kućama, domaćinstvima, lomio grane, drveće i rušio sve pred sobom. Predsednik opštine Mionica Boban Janković je na terenu sa sugrađanima gde obilazi pogođena područja.

“Svedoci smo nezapamćenog nevremena koja nas je pogodilo. Štete su ogromne. Našim sugrađanima uništene su kuće, usevi, automobili, staklenici. Mi ćemo dati sve od sebe da pomognemo koliko možemo. Verujemo da će i nam i država pomoći da saniramo nastale štete u što kraćem roku. Timovi za procenu šteta kreću na teren, a mi smo tu da pratimo situaciju. Ovo nam je sada najpreči posao”, kaže Janković.

Najveća oštećenja prisutna su Banji Vrujci,  Rakarima, Berkovcu, Popadiću, Struganiku, Paštriću, varoši i selu Mionica, Gornjem Lajkovcu, Planinici i okolnim mestima.

U Rakarima u domaćinstvu Jovičić grad je uništio staklenik od koga ova porodica živi.

“Ovo je nezapamćeno. Nikada nam se ovako nešto nije desilo. Štete su ogromne. Toliko smo truda i rada uložili, a za 15 minuta sve je nestalo”, kaže Draško Jovičić, koji se zahvalio predsedniku Janković što ih je posetio u ovom teškom momentu za njih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.