Nagrade za najbolje matematičare

Podružnica matematičara nagradila je najbolje valjevske matematičare I predstavila ih javnosti kroz njihove matematičke uspehe na brojnim takmičenjima .

U prepunoj sali Tužilaštva najboljim matematičarima Valjeva I KO dodeljene su diplome I knjige . “Ove godine smo, mogu da naglasim, bili i domaćini državnog takmičenja, sa ponosom to kažem, ugostili smo najbolje matematičare iz cele Srbije, a večeras smo ovde da nagradimo naše Valjevce, i ne samo Valjevce, nego sve učenike iz Kolubarskog okruga, koji su ove godine bili najbolji. Što se tiče osnovnih škola, najviši rang je državno takmičenje. Tu smo imali ove godine osam takmičara, i rezultat je bio nešto bolji nego prethodnih godina. I s ponosom, mogu da kažem, da smo svojili čak četiri nagrade na državnom takmičenju, i tu ću izdvojiti učenicu Sofiju Mićević, koja je izborila plasman na Srpskoj juniorskom matematičkom takmičenju, i čak tamo je postigla dobar rezultat,”rekao je Dragan Stefanović predsednik Podružnice .

Što se tiče srednjoškolaca, na državnom takmičenju ih  je bilo 14 i svi su učenici Valjevske gimnazije.

“Naša podružnica postoji već više od 30 godina i  jedna je  od najaktivnijih podružnica u Društvu matematičara Srbije. Mi se trudimo da promovišemo matematiku na najbolji način. Eto, mogu da izdvojim, ukratko ponosimo se da ove godine upisujemo 39. generaciju školu za ljubitelje  matematike Integral, znači bliži se jubilej. Konstantno se bavimo matematikom, u smislu, promovišemo je, organizujemo desetu po redu letnju školu matematike na Divčibarama. To je neka tradicija koja se nastavlja godinama i mi se trudimo da u ovim vremenima deci približimo matematiku, da zavole matematiku i da više rade”, rekao je Stefanović.

Kako se moglo čuti ovog vikenda održano je finalno takmičenje Kengura u Kragujevcu. “Mi smo iz Valjeva imali 11 predstavnika i mogu da se pohvalim da je čak desetoro njih  osvojilo medale. Došli su iz Kragujevca sa deset medalja, to je izuzetan uspeh, ne samo za decu, za njihove profesore, za njihove roditelje, svi se radujemo tom uspehu i nadamo se da će u narednim godinama to biti još bolje”, zaključio je Stefanović.

 

1 comment on “Nagrade za najbolje matematičare

  1. Zoran Milovanovic

    Ovaj djole sto je sad dobio magradu je divan decko. Zna da peva odlicno. Bas volim da ga slusam. Njegov glas ima 7 oktava. Perfektno peva ! Cuo sam da sad zajedno sa devojkom, posle njenog 18og rodjendana radi jos neke projekte. Kaze da je ona odusevljena. On jos vise

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.