Mila Starčević četvrta na Balkanu

U Olimpijskoj disciplini u planinskim biciklizmu, na balkanskom prvenstvu koje je  održano proteklog vikenda u Vrdniku na Fruškoj Gori,  u dresu reprezentacije Srbije nastupilo je čak pet članova biciklističkog kluba Sputnjik MET Valjevo. Najviše uspeha imala je kadetkinja Mila Starčević koja je, iako jedna od najmlađih, nakon velike borbe u prvih 10-ak kilometara, tek u poslednjem krugu ispustila medalju i sa minimalom razlikom zaostala iza dve takmičarke iz Grčke i jednom iz Kipra.

Sjajnu vožnju Mile Starčević, iznenađujuće dobro pratila je njena klupska drugarica i u klubu i u reprezentaciji –  Natalija Vasiljević.  I ona se sa velikim žarom borila po velikom suncu i vrućini i nakon 11 km vožnje po teškoj i zahtevnoj stazi uspela da osvoji osmo mesto. Na ovaj način kadetkinje biciklističkog kluba Sputnjik MET koje su nastupali za našu zemlju ostvarile su zaista veliki uspeh a sve sa obzirom da je Mila Starčević i sledeće godine kadetkinja i da njeno vreme tek predstoji a da je mladoj Nataliji Vasiljević ovo faktički debitantski nastup u reprezentaciji, pa je samim tim i osmo mesto rezultat za respekt. Od žena iz biciklističkog kluba Sputnjik MET, u juniorskoj kategoriji za Srbiju je nastupila i Nikolija Kulinčević koja je svoju trku završila na 10 mestu.

Muški juniorski dvojac- braća Igor i Stefan Davidov imali su veliku konkurenciju od preko 25 takmičara iz svih balkanskih zemalja. Valjevci su po velikoj vrućini, na tehnički zahtevnoj i ne baš lakoj staza sa izuzetno oštrim spustovima vozili motivisano i borbeno, ali pomalo je sve više odgovaralo i išlo na ruku konkurentima iz drugih zemalja. U prvoj polovini trke oni su se skoro ravnopravno nosili sa rivalima, jako su pritiskali pedale i hrabro spuštali niz strmine očigledno dajući sve od sebe, ali su protivnici pošteno bili bolji. Igor Davidov je nakon 20 km, trku završio na sedmom a Stefan Davidov na devetom mestu.

S obzirom da je od 13 članova reprezentacije Srbije – čak pet bilo iz biciklističkog kluba Sputnjik MET Valjevo u ovom klubu su izuzetno zadovoljni i sa brojnošću i sa rezultatima ostvarenim na ovom prvenstvu. Sada se žanju rezultati vrednog rada u poslednjih nekoliko godina, ali ponovo su bolji uslovi, kvalitetnije bicikle i oprema kod konkurenata onemogućili naše takmičare da ostvare bolji rezultat. Sa većim ulaganjem u klub, a pre svega u bicikle, pripreme, opremu i odlaske na trke u inostranstvo, tek onda se može očekivati i bolji rezultati. A do tada „Sputnjikovci“ će se potruditi i da na budućim trkama budu na vrhuncu svog zadatka, da poštenom borbom daju sve od sebe i ostvare dobre rezultate.

I pored žala sa medaljom, motivacije u najboljem valjevskom biciklističkom klubu ne nedostaje. Već

u predstojećem periodu mladi sportisti će nastupiti na državnim prvenstvima koja će se održati i u drumskom i u MTB biciklizmu u junu i julu ove godine, pa je za očekivati live uspehe i nove medalje.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru i Ivana D

1 comment on “Mila Starčević četvrta na Balkanu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.