Pavlović odgovorio Ivkoviću: Ovo nisu izbori za opozicionara godine

Djordje Pavlović prvi čovek Pokreta Sad  za Vamediu je prokomentarisao stav Branka Ivkovića iz Valjevskog pokreta otpora da Pokret Sad ne vidi kao opoziciju . Pavlović kaže da politička azbuka govori da onaj ko nije u vlasti posredno ni neposredno jeste opozicija , ali i da izbori i kampanja nisu izbor za opozicionara godine. „Ako misli da je cilj politike da se bude opozicija neka opozicija i ostane“, poručio je Pavlović.

„A Pokret Sad, ja to ne smatram opozicijom. Za mene, ko je bio član SNS-a, SPS-a, nikad ne može biti opozicija. Niti možemo saradjivati na bilo kom planu” bio je decidan  Branko Ivković.

Vamedia je zatražila komentar na ovaj stav od prvog čoveka Pokreta Sad Djordja Pavlovića koji je rekao da postoje četiri ključne stvari koje treba znati.

„Prvo, ljudi obično govore iz svojih pozicija , svako prema sebi . Svako je mera stvari i to više govori o njemu samom . Neko bliže istorijsko iskustvo je pokazalo da oni koji tako nešto govore obično završe na suprotnoj strani. Ima niz primera za to i poslednjih godina, videli ste Milica Zavetnica je bila opozicija sada je napravila dogovor sa SNS i jedan od najžešćih branilaca SNS. Dakle to govori o njemu i projektovanju sebe na druge. Druga stvar , meni ne pada na pamet da nekom držim političke lekcije , ali azbuka politike je i osnovna stvar da ako niste deo izvršne vlasti ni neposredno ni posredno vi ste opozicija . To mislim da znaju i deca kad uče „Ustav i prava gradjana“u školi“, rekao je Pavlović.

On istovremeno konstatuje da nije znao da postiji neko ko izdaje sertifikate ko je opozicija , a ko ne .

„Treća stvar , ja zaista ne znam i voleo bih ako možete i vi da istražite , da se raspitamo, da li postoji neki ovlašćeni organ koji izdaje sertifikate ko je opozicija , a ko nije . Ja koliko znam tako nesto ne postoji i mi ni od koga nećemo tražiti odobrenje niti saglasnost da nastupamo onako kako nastupamo. Četvrta stvar je kao što znate mi u Pokretu Sad politiku doživljavamo na zaista ozbiljan način . Politika i politička kampanja nije takmičenje za najopozicionara ili opozicionara godine. Politička kampanja i izbori služe da uverimo što veći broj gradjana i pridobijemo za ideje koje mi predstavljamo i dobijemo što veći broj glasova kako bismo kasnije mogli da budemo što relevantnija politička organizacija koja će učestvovati u donošenju odluka , odnosno biti vlast. Dakle, izbori su takmičenje za pozicije da se bude vlast ili njen deo i da se učini ono što je predstavljeno gradjanima , a ne da budete najopozicionar. Ko želi da bude opozicionar doveka, ja nemam nikakav problem sa tim , ja mu želim svu sreću . Ako misli da je cilj politike da se bude opozicija neka opozicija i ostane“, poručio je Pavlović.

4 comments on “Pavlović odgovorio Ivkoviću: Ovo nisu izbori za opozicionara godine

  1. Opozicijo

    Zaboravite ljude koji su bili opozicija od ,90 godina kada nisu bili izbori nego rat i kada je nošeno orižje prilikom deljenja opozicionog materijala,što će te sa njima a ima ih još dosta,valjda ih zamenjujete da nekim novim opozicionarima il ih se bojite jernih narod još voli i poštuje

    Reply
  2. Ja setac

    Pavlović je izašao iz vlasti tek kad su ga izbacili, a do tada su mu bili super i SNS i SPS. I sad glumi neko ludilo i kao opoziciju, a 10 godina ćutao.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.