Brnabić: Prekid i sprečavanje izbora su oblici nasilja

Kada će biti održani izbori još uvek nije poznato, a spekuliše se o različitim datumima pa mesecima. Pojedine opozicione stranke već šalju poruke da bi izbori ukoliko se uoče neregularnosti mogli biti sprečeni ili prekinuti. Predsednicu Skupštine Anu Brnabić pitali smo o mogućnosti prekida ili sprečavanja izbora.

Odgovarajući na pitanje Vamedie o mogućem prekidu izbora Ana Brnabić, predsednica Skupštine kaže da ne može ni da zamisli da to neko pokuša.

„Ja ne mogu da zamislim koji su mehanizmi da se izbori prekinu? Ja to ne razumem. Kako će neko da spreči nešto što je praznik demokratije? Ljudi, mi smo u situaciji da imamo izbore zato što su ih oni tražili . Ne mi! Gradjani Srbije su za parlamentarne izbore glasali u aprilu 2022. godine , napravila se vlast, oformila skupštinska većina , napravila se Vlada i krenulo se da se radi . Beogradjani takodje tada glasali, oformila se većina u gradskoj Skupštini , izabrali gradonačelnika , sve organe i počelo da se radi. Sledeći izbori 2026. godine. Ne , oni su došli 2023. godine i rekli hitni izbori. I sad će neko da spreči izbore?  Koje ćete da sprečite? One koje ste hitno zahtevali? Jel Vi shvatate kakva je to sprdnja sa narodom Srbije? Oni sada prete bojkotom i fizičkim sprečavanjem izbora. Dakle , nasiljem. Oni koji kažu da su protiv nasilja , nasiljem da spreče izbore koje su oni tražili? Čekajte, hoćete izbore ili nećete? Ne možete na šest meseci da menjate mišljenje. Ova zemlja nema vremena za gubljenje , naš narod nema vremena za gubljenje. Hteli su izbore? Super imaće izbore ! I ostali izbori dolaze kad im je vreme  u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije. I to niko ne može da spreči. Niko! Zato što bi to bio takav presedan“, kaže Brnabić.

Po njenom mišljenju sprečavanje izbora je zapravo nasilje .

„Kako da sprečite ? Vi ste znači protiv demokratije i za nasilje ? Dobro, sve što govorite , govorite da je to Vaša politika i sve je to suprotno od onog što pričate gradjanima. Po zakonu izbori će biti!“, poručila je Brnabić.

6 comments on “Brnabić: Prekid i sprečavanje izbora su oblici nasilja

  1. Istina

    Ма да ли си ти и Вучић нормални?
    Зашто се правите луди?
    Одблокирајте медије, пустите новинаре да раде свој посао. Пустите институције да раде свој посао. Па видите да сте узурпирали тужилаштво, судство… Па видите да иде афера за афером и то све у спрези са државом. Где вам је Стефановић? Где вам је Вулин? Па ви и клика око вас се толико обогатила да нема даље. Пустите народ да живи.
    Рекла си да је минималац довољан за пар дана за живот, па пола Србије је око минималца. Подигни најнижу плату и пензију у висини потрошачке корпе да народ продише…Уведите порески систем који не дозвољава брзо богаћење. Смањите социјалну разлику. Немојте ппмагати свима исто по 10.000 динара. То је срамота. Помажете пензионере исто, оне са 15 и оне са 150.000 пензијом. Па зар то није чување бирачког тела??? Али то је у супротности са основним принципом социјалне правде, где треба дати више ономе ко има мање…
    Одоше паметни образовани људи из земље.
    Држава са најскупљом храном, одећом, обућом, горивом, дечјом гардеробом, дечијом храном, најзагађенијим ваздухом, са чекањима на прегледе, са листама чекања за операције, без довољно канализације, без довољно шума, са селима и градовима без пијаће воде у 21, веку, са блатњавим путевима у појединим селима…, не желим да буде моја држава.
    Желим модерну, чисту, уређену државу где се зна ко шта ради и у којој су најквалитетнији људи на одговорним позицијама у друштву. А не ви имате вд директоре јавних предузећа од када сте на власти и само их вртире у круг…
    Брука…

    Reply
    1. Rade

      to što si napisao u Srbiji se neće desiti nikada,jedini sko odeš da živiš u Švajcarsku možeš ovo što di napisao da doživiš!!!

      Reply
  2. Dragan

    bravo. izbori su praznik demokratije i bas da vidim da neko spreci da praznik proslavimo sa gostima iz drugih opstina i drzava

    Reply
  3. Stanoje

    Ama važno je da su se slikali ovi lokalni , da mogu sutra da se hvale.Pusti sad blato, standard, zagađen vazduh, penzionere.Kome je to još bitno!? Ima prečih stvari, treba uplatiti neki dobar aranžman za letovanje.

    Reply
  4. Bravo

    Komentar koji je napisao istina,opisao je pravo stanje Srbije od početka do kraja.👋👋

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.