Otvaranje dva vrtića za Dan grada

U okviru obeležavanja Dana grada u Valjevu će biti otvorena dva nova obdaništa . „ Valjevo će u potpunosti rešiti problem upisa dece u vrtiće“, kaže gradonačelnik Lazar Gojković.

 

„Palčica“ i „Mali princ“ nazivi su dva nova obdaništa u Valjevu čiji će ukupan kapacitet biti oko 500 mesta za valjevske mališane .

„Proslava Dana grada svakako je prilika i povod  da upriličimo i svečanost otvaranja dva nova vrtića koja su preko potrebna gradu. Koliko su to značajni objekti biće najvidljivije onog trenutka kada ukinemo listu čekanja dece za upis . Opremanje je zahvaljujući Fondaciji Novaka Djokovića završeno, imali smo još neki izmena u radovima , ali sada ne postoji prepreka da za Dan grada i otvorimo vrtiće zvanično. Opremanje je završeno , ali i prijem radnika tako da će u ova dva objekta zaposlenje imati preko  sto ljudi. Istovremeno radovi na dogradnji vrtića Bambi uveliko traju i napreduju očekivanom i predvidjenom dinamikom tako da ćemo vrlo brzo potom imati još jedan objekat za prijem dece“, kaže gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Prvi objekat „Mali princ“ se nalazi na adresi Doktora Pitovića broj 6, u njemu će se realizovati celodnevni program i imaće devet grupa sa 200 upisane dece. Površina objekta iznosi 1.106,99 m2 i poseduje privatnu kuhinju.

Drugi objekat „Palčica“ se nalazi na adresi Filipa Kljajića bb. U njemu će se realizovati celodnevni program, imaće 13 grupa i 270 upisane dece. Površina objekta iznosi 1.709.52 m2 i poseduje privatnu kuhinju.

Do novih obdaništa došlo se rekonstrukcijom objekta stare Šeste škole nakon preseljenja učenika u novi objekat škole.

Grad Valjevo finansirao je rekonstrukciju zgrade i adaptaciju za novu namenu dok je opremanje objekata na sebe preuzela Fondacija Novaka Djokovića.

Poslednji objekat obdaništa u Valjevu, „Vidra“, izgradjen je 2012. godine.

 

 

36 comments on “Otvaranje dva vrtića za Dan grada

  1. Дете од 10 година

    Коначно после десет година лагања и то да дочекамо.

    Reply
    1. Samo pitam

      Idite da placete negde drugde i izrazavate ocaj, jer je nesto dobro uradjeno? Ne mozete nicemu da se radujete, jer je vasa mrznja prema naprednjacima veca, nego vasa ljibav prema gradu, drzavi i narodu?

      Reply
      1. Mod

        Kako primitivno izražavanje zapakovano u formu persiranja! Ja sam plakala dok sam živela u Srbiji zbog svega što su joj od komunista pa do SNS sekte uradili. Sada dišem u inostranstvu punim plućima i pitam se kakav to mentalni i moralni sklop mora da ima osoba koja podržava ubijanje Srbije i svega časnog u njoj?

        Reply
    2. Filip Veliki

      Svaka čast našoj državi, na sva ulaganja u naš voljeni Grad.
      Imali smo m,i i Milomira Minića i Dušana Mihajlović u vlasti, i šta smo dobili od njih?
      HVALA našoj državi na svemu!!!

      Reply
    3. Mix23

      Ko te lagao 10 godina, sta pricas. Koliko su zuti napravili za 12 godina ? Ni jedan. Onaj u Gradcu su pokrali sto su dobili iz donacija.

      Reply
  2. Peđa Prdza

    A gde ste zamislili da se pa parkiraju toliki roditelji i 100 zaposlenih, kada su obe ulice slepe… A Petra Molera u donjem delu sužena… Tu će biti kolaps samo takav ….

    Reply
  3. Peđa Prdza

    Mene samo jedna stvar zanima, gde će toliki roditelji da parkiraju svoja vozila kada decu dovedu u vrtić, jer parkinga nema …. Kažu biće 100 zaposlenih i oni će negde morati da parkiraju svoja vozila… Pritom su obe ulice slepe … U Petra Molera u donjem delu, gde su živeli Romi, ulica je sužena … To ći biti kolaps svakodnevno… Samo me to zanima … Jer ja Predrag Prdza ću biti primoran da bušim gume, ako mi neko stane ispred moje avlije na moje parking mesto ….
    Sedačan pozdrav
    Vaš Prdza

    Reply
  4. Snezana

    Veliki znacaj za nase malisane, roditelje!

    Otvaranjem vrtica resena i smanjena lista cekanja za upis.

    Vise decenijski problem konacno resen.
    Hvala Gradu, Gradonacelniku koji su imali sluha za ovaj problem i resili!

    Reply
  5. Dragan

    bravo. pogodjen je i tajming pred izbore tako da ce pored navijaca i penzionera i radnika u drzavnoj sluzbi sada za nas glasati i roditelji jer smo im omogucili da deca idu u obdaniste

    Reply
  6. Istina

    Да није било Хила и САД, не би ништа ни урадили, а опремање је посебна прича…

    Reply
  7. Peđa Prdža

    Mene samo zanima kako će sve to da funkcioniše sa parkinzima, kojih i nema … Obe ulice slepe, uzane, nemaju gde automobili da se okrenu …. Petra Molera na početku uzana …. Biće veselo … Komšija Prdza

    Reply
  8. Brankovina

    Za prijem radnika to je završeno i pre početka radova.Imali da je neko primnjen bez članske karte ili neke veze.Dali imaju znanja to nije bitno.

    Reply
  9. JELENA

    Koliko negativaca ,strasno!
    Ne moze se svom narodu udovoljiti!
    HVALA GRADU HVALA GRADONACELNIKU

    Reply
  10. Đorđe, ali ne Pavlović

    Hvala ti Lazare što si rešio najveći problem našeg grada. Zlobnici će uvek da pljuju, pazi sad gde će parkirao, pa biće i parkinga, biće i proleće i cveće, bile i naš Laza još tu da nam ovaj grad sačuva od lopova i secikasa.

    Reply
  11. Kolonijas

    U to isto obdaniste nije moguce ubaciti dete ukoliko niste deo te vase stranke. Treba da vas je sramota ako svi do jednog kao pojedinci znate znacenje te reci i imate bilo kakvu crtu dostojanstva i ljudskosti … Ali sasvim vam je dovoljno sto ste se obelezili u ovom jednom zivotu u ocima svih svojih prijatelja i sugradjana. Bez izuzetka …

    Reply
    1. Dragan

      pa ako ti je toliko stalo da ti dete ide u obdaniste sto se i ti neuclanis? mi smo primili svakoga ko je pokazao interesovanje da se uclani i niko se nije pokajao

      Reply
  12. Paja

    Odgovor Prdži:
    Ne brini se druže i u školu su dovozili decu, nisu leteli avionom. Godinama ispred Zvončića u Vlade Danilovića to nekako funkcioniše. Ovde još ima i više mesta. Negativnog li grada i negativnih li ljudi. Zapitajte se zašto nam je ovako i zašto nam je svaka vlast kriva i loša? Pa kad vam neko stalno kuka, kritikuje, sabotira, omalovažava sve što radite, izgubite volju da bilo šta radite, već se sve svede da smandrljaš svoj mandat, završiš neka posla i ideš dalje. Kakav narod, takva vlast!

    Reply
    1. Pedja Prdza ali pravi

      prijatelju ja nemam veze sa ovim komentarima gore,neko je zloupotrebio moje ime i prezime. ja znam i ko,samo polako resicemo i to.

      Reply
  13. Ivan Valjevski

    Zgrada u kojoj su obdaništa napravljena je pre 60 godina. Adaptaciju za obdaništa finansirala je američka agencija USAID, a opremu fondacija Novaka Đokovića. U čemu je onda zasluga gradskog rukovodstva?

    Reply
  14. Sram vas bilo

    Ja sam sokiran koliko pljuvanja, a da se pojma nema o temi. Kakva ambasada usa, kakvi bakraci, pa sa ova dva vrtica u Brdjanima ceze nema nikakva ambasada, grad Valjevo opredelio vise od 2 miliona evra i sad kao po smernici sejete ovde kroz komentare mrznju i lazi? Sram vas bilo obraza! Koliko ste i kako vi uradili vrtica za vreme vase vlasti, pa mozete da pisete negativno na ovako jednu veliku i slavnu vest?

    Reply
  15. Miculence

    Zasluga za ove vrtiće pripada sadašnjoj vlasti! Tako da će ova,vlast moći i da odluči koga će od vaspitacica zaposliti!Ne treba pridavati veliki značaj vaspitanju dece! Herr ranije su u vrtiću vaspitacice mogle i da tuku decu, ali to na tu decu nije ostavilo posledice, jer su ta deca odrasli ljudi i glasali su za vlast koja vodi srbiju u dosada nezapamceni napredak! Ta deca su navikla na pravila! I da se zna ko je ko i da se poštuje i ako ne poštuje šta će biti! A ne ko ova malo malo pa napad na ustavni poredak! A tu decu tuku roditelji a ne daju da ih tako vaspitavaju u školi i obdaništu! To se zna! Neka kaze neki roditelj koji glasa za opoziciju da nikad nije udario svoje dete! Niko mu neće verovati! Čak ni tajkunski mediji! A još manje ovi nasi što mogu svi da ih gledaju i da čuju nešto napredno za glavni grad i državu! Otvaranjem novih vrtića i ukidanjem liste čekanja ukida se svaki oblik razlike između dece!Sad mogu da budu upisana deca roditelja koji ne samo da su se javno izjasnili da su protiv vlasti,već i onih koji ćute, pa niko ne zna za koga glasaju kad izadju na izbore! Pošto su naši veliki demokratska porodica u kojoj se zna ko sme da predloži i ko odlučuje ja predlažem da se deca vaspitavaju tako da se svako u državi voli prema zasluzi! Ko je najzasluzniji za napredak da se najviše voli! I da deca nauče da cene napredak. Tako ćemo nasu vlast i napredak koji se desio obezbediti i sutra! Neće biti potrebe za bilo koji dodatni napor naših glasača! Opozicija neće postojati! Vlast će tada biti još bolja, jer neće moći da kaže da joj uzima vreme opozicija da objašnjavaju koliko su dobri za grad i za srbiju. valjevo Napred! srbija Napred!

    Reply
    1. Јоца

      Od spremačice do vaspitačice preko noći, a da bi to mogla ta ista spremačica vikendom mora da volontira na Divčibarama kod Vujića pri čemu koristi sredstva predškolske ustanove. Ova ustanova je zmijarnik SNS-a, čast retkim,ali baš retkim izuzecima.

      Reply
  16. Искреност

    Све похвале за господина градоначелника Лазара Г.
    Ваљево иде убрзано амплитудом развоја .
    Ко не види никада неће ни прогледати..јер није чудо због гордости, мржње ,зависности, Бог је многима затворио очи и запушио уши….где немогу ту лекари ништа помоћи осим покајања и молитве из срца.
    Љубити ближњега свога као самога себе је сада или никада судбоносно..!!
    Хвала Госп.градоначелнику Ваљева.

    Reply
  17. Jokana

    Kako upisati dete bez članske karte? Sramota je živeti u ovom smrdljivom gradu sa smrdljivom vlašću.
    Samo neka bude pred izbore sve gotovo.

    Reply
  18. Gustav Krklec

    Ko želi da upiše dete, a da do sada nije konkurisao treba da se javi u vrtić ,,Zvončić“. Vrtić se otvara 20 marta , program ,gosti itd. Onda 25 marta u ponedeljak kreću tri grupe koje se sele iz vrtića M. Stupar, a sve ostale grupe kreću 1 Aprila. Sve ŽUTE političke insinuacije gore napisane su neutemeljene, laž i propaganda . Kakva je jagma ujutru za parking kod ,,Hajdija“ kod solitera, kako je kod Zvončića. Ne moraju svi da dovode decu od 07:45 do 08h.

    Reply
  19. Miculence

    Nema te situacije u kojima Naši ne trpe pritiske! K’o srbija! Sledeće 2 nedelje će da bude teško! Ali izboricemo se! Samo još što nismo čuli da je sada manje dece nego ranije, pa je zato lakše ne biti na listi čekanja! Prvo dece nije manje, a ako jeste onda su za to krivi tajkuni! Ali, ovi raniji, a ne sadašnji! Da se i to zna!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.