Ministarstvo odbrane: Nepoznati objekat iznad Valjeva

Ministarstvo odbrane u toku jučerašnjeg dana izdalo je saopštenje za javnost u kom se navodi da su zbog pojave nepoznatog objekta na nebu iznad Valjeva , podignuta dva lovačka aviona MiG 29. Saopštenje ministarstva odbrane prenosimo u celosti:

„Danas, u 10.39 časova, stalno zadejstvovane snage za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije otkrile su nepoznatu letelicu iznad Valjeva, na visini od 5.500 metara.

Na osnovu naređenja predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, podignut je dežurni par lovačkih aviona MiG-29, a dežurne raketne jedinice za PVD i radarska sredstva nastavili su sa osmatranjem vazdušnog prostora.

U toku navođenja dežurnog para aviona do zone presretanja, cilj se izgubio sa odraza radarskih pokazivača. Lovci su nastavili let i izvršili pretraživanje zone, po proceduri, sa ciljem potvrde situacije. Nakon pretrage zone, dežurnom paru lovačkih aviona naređeno je da se vrati na matični aerodrom, dok su ostale snage nastavile sa redovnim praćenjem i osmatranjem vazdušnog prostora.“

10 comments on “Ministarstvo odbrane: Nepoznati objekat iznad Valjeva

  1. Vozač NLO

    I nestali,još samo tražite da narod stavi ćebad na prozore i da,siđu u podrume,tako je bilo i pred bombardovanje 99 došli Marsovci da vide tu industriju kako napreduje do zlatnoga doba, naročito Krušik koji proizvodi BS sredstva za Novu godinu 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Reply
  2. Predrag Savić

    Radikali imaju novu verziju priče rodjene u jesen 1991. Proveo sam nekoliko meseci na, u to vreme, strateškom aerodromu u Mostaru i smejao se do suza pričama Miloševićevih (sada Vučićevih) medija o Tudjmanovim letelicama poljoprivredne avijacije koji bacaju bojlere sa eksplozivom na položaje JNA. Sada nas, eto, plaše letelicama koje volšebno nestaju sa radara kada se podignu dva MIG-a. Za ovakvu glupost treba od plate onoga koji je naredio da polete odbiti troškove goriva!

    Reply
  3. Vajti

    Bleki, niko Vas ne plasi, jednostavno, desilo se.Druga je stvar sto ste ostali umom zarobljeni u devedesetim godinama, koje su odavno prosle, a niste sa DOS-om dokrajcili drzavu i pored unistenja vojske. Ostavite se floskula iz 90- tih. Po Vama je trebalo da smo u Eu jos od 2007.

    Reply
  4. Шпанац

    Срећа наша што имамо врховног команданта и његове наредбе, да није тако пола Ваљева јуче би било срушено. У Брозово време ЈНА би оборила ово у ваздуху и народ не би ништа знао. Сад и Ваљево је тад било дубоко у територији земље, али сад смо погранично место … Све похвале и за госпођу Сузану која је обавестила врховног команданта на време а могла је да настави испијање кафе са првим секретаром француске амбасаде. Само напред , живела Србија.

    Reply
  5. Predrag Savić

    Hvala vrhovnom komandantu (još nije maršal,zašto?) na objašnjenju da smo nad Valjevom imali balon kojim se ne samo može upravljati, nego je i brži od MIG-ova!
    Da nije ovo možda priznanje da su nam MIG-ovi krševi i da ćemo uskoro negde na pijacu da ih zamenimo?

    Reply
    1. Шпанац

      Видећете кад стигну Рафали преко везе г-ђе Сузе, има да бидне јаче него кад су Мишићу послали артиљеријску муницију па он морао да се повуче скоро до Крагујевца како би смањили калибар …

      Reply
  6. Dragan

    sreca pa je nasa vojska primetila na vreme i oterala uljeza. ko zna scim su hteli da nas prskaju posebno sad pred izbore pa da narod poludi i glasa za opoziciju

    Reply
  7. Istina

    Брука, без речи…
    Па зар смо ми толико полуписмен народ, а командант мисли да је једини он паметан?
    Зашто не каже да је било облачно и а се није могло видети до 5000 метара у бисину.
    Тужно да нема даље докле смо дошли…

    Reply
  8. Rođendanski balon

    Izvinjavam se VS moje dete pudtilo balon za rođendan nisam ni slutio da može otići na pet hiljada metara

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.