Braća Davidov u juniorskoj reprezentaciji Srbije

Članovi Biciklističkog kluba Sputnjik MET, braća Stefan i Igor Davidov i ove godine će predstavljati našu zemlju i naš grad na drumovima i stazama Evrope.

Već ovog vikenda, mladi Valjevci će u dresu juniorske reprezentacije Srbije nastupiti na mauntin bajk trci u slovenačkom gradiću Vrtojba na trci svetskog kupa C1 kategorije.

Braća Davidov koji su prošlogodišnji osvajači šampionske i vicešampionske MTB titule državnog prvaka i ove sezone su već ostvarili dobre rezultate, a mlađi Igor se okitio i srebrnom juniorskom medaljom u januaru mesecu na Balkanskom prvenstvu u ciklo krosu u Rumuniji što je najbolji biciklistički rezultat u ovome veku u gradu na Kolubari.

Vrednim radom, sa preveženih skoro 3.000 kilometara od početka godine i sjajnim rezultatima na biciklističkom testiranju od pre nekoliko dana, mladi valjevski takmičari su zaslužili poziv u reprezentaciju Srbije i za očekivati je da će na jednoj ovako teškoj trci, u konkurenciji skoro 100 takmičara iz cele Evrope, borbeno i hrabro voziti i za sebe i za svoju zemlju, ali i za svoj grad i klub Sputnjik koji je ponosan što je iznedrio ovakvu perspektivnu grupu biciklista.

Pred njima su blistave sportske karijere ali i sportski put kojim mnogi „ređe“ idu pošto treninzi i do 4 sata dnevno iziskuju mnogo napora, upornosti i želje za uspehom, a što Stefan i Igor Davidov imaju i zbog čega su zasluženo pozvani da voze u najdražem dresu reprezentacije Srbije.

Poželimo im srećan put i da uz Božiju pomoć pobede sebe, a i što više rivala u nadmetanju za prve ovogodišnje bodove u juniorskom svetskom kupu u planinskom biciklizmu.

Srećno šampioni!

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

2 comments on “Braća Davidov u juniorskoj reprezentaciji Srbije

  1. Милош Марјановић

    bitno da je OFK Divci, šta god to bilo, dobio par miliona iz budžeta a ovaj klub odakle su reprezentativci celih 500 000 dindži. Tugaa

    Reply
  2. Lule

    Bravo za reprezentativce! Čekamo prve medalje iz inostranstva ove godine i da otresu konkurenciju! 💪🏼

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.