Program podrške neformalnim grupama

Ukoliko ste grupa pojedinaca, okupljena oko rešavanja nekog problema u zajednici, koja broji najmanje tri osobe, koje su državljani Srbije i ukoliko je makar jedna osoba među vama punoletna, možete se prijaviti na naš Program podrške neformalnim grupama!

Neke od aktivnosti koje možete sprovoditi u okviru ovog programa su kampanje za podizanje svesti lokalnog stanovništva o određenom problemu (koje mogu biti i onlajn i oflajn), zatim uređenje javnog prostora (parkovi, međublokovski prostor, pešačke i biciklističke staze itd.) ili angažovanje zajednice kroz različite formate (peticije, tribine, ulične akcije itd.).

Od vas se očekuje da delujete i radite u svojoj lokalnoj zajednici i da doprinesete dobrobiti zajednice i pronalaženju rešenja za konkretne probleme/izazove. Uz to, nije potrebno da vaša grupa bude registrovana kao udruženje građana niti da ima prethodnog iskustva.

 KOJU VRSTU PODRŠKE IMATE NA RASPOLAGANjU?

 Kada je reč o finansijskoj podršci, možete konkurisati za projekte u maksimalnoj vrednosti do 235.000,00 RSD.

Ukoliko budete odabrani za podršku, projekte ćete realizovati, prvenstveno, uz podršku posredničkih organizacija EU Resurs centra i ta podrška će se sastojati iz dva segmenta:

  • programskog – posredničke organizacije će pomoći neformalnim grupama u implementaciji projekata i ostvarivanju postavljenog cilja kroz pružanje mentorske i ekspertske podrške;
  • finansijskog – sva plaćanja neformalnih grupa biće realizovana preko posredničkih organizacija u skladu sa odobrenim budžetima neformalnih grupa.

Period trajanja projekta je od tri do pet meseci, a odabrane neformalne grupe su u obavezi da svoje projekte realizuju u periodu od 1. maja do 30. septembra 2024. godine.

 Prezentacija Poziva i razgovor o detaljima ove podrške biće održana u Valjevu 22. februara u 11 sati u prostorijama Kafea MMF Avantura, Birčaninova 128B

* Projekat se realizuje u okviru projekta „EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji“ koji Beogradska otvorena škola sprovodi u partnerstvu s organizacijama civilnog društva: Novosadska novinarska škola, ENECA, Užički centar za prava deteta, Nova planska praksa, Sigurne staze, Mladi poljoprivrednici Srbije i međunarodnim partnerom, fondacijom Fridrih Ebert (Friedrich Ebert Stiftung). Projekat je podržan od strane Evropske unije i biće realizovan u periodu od 2023. do 2026. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.