Pokret Sad: Gradjani i dalje plaćaju projekte, rekonstrukcija bolnice ne počinje

Skupština je sve češće poligon za neutemeljene optužbe i napade na odbornike opozicije, stav je Pokreta Sad . Govoreći o dugo najavljivanoj rekonstrukciji bolnice odbornik Djordje Pavlović pozvao nadležne organe da ispitaju gde odlazi novac gradjana i koliko je potrebno projekata da bi rekonstrukcija konačno počela.

Odbornica dr Snežana Mijatović govoreći o dešavanjima na poslednjoj sednici Skupštine vezanoj za verbalni duel izmedju zamenika šefa SNS Ivana Ilića i odbornika Pokreta Sad Djordja Pavlovića kaže  da je zastašujuća  količina besa i antagonizma koju je pokazao tzv. zamenik šefa OG SNS u Valjevu.

“Ovo je samo još jedan u nizu njegovih postupaka koji od Skupštine grada pravi poligon za plasiranje  neutemeljenih optužbi i napada na odbornike opozicije, pojedince i sve e one koji imaju kritički odnos prema problemima u Valjevu danas, umesto da lokalni parlament bude prostor koji treba da služi za primer građanima Valjeva po načinu vođenja otvorene i tolerantne diskusije o pitanjima koja su najvažnija za život svih nas – građana Valjeva.“, rekla je dr Mijatović dodajući da ovakvo ponašanje odbornika Ilića jeste posledica njegove ličnosti.“Radi se o jednom neukom čoveku sumnjivog obrazovanja koji je sve postigao zahvaljujući političkom angažovanju, a ne radom i trudom, koji će svim sredstvima braniti pozicije na kojima nikad ne bi bio da nije stranke“, dok sa druge strane građani Valjeva ne znaju “kakav je njegov društveni doprinos, šta je on konkretno uradio u poslednjih mesec dana, i da li je zaradio toliku platu“.

Po rečima Mijatovićeve svemu dodatno kumuje i izostanak reakciije predsednice Skupštine Snežane Rakić.

Kako se moglo čuti u “Pokretu Sad“ pažljivo su  analizirali, i na kraju izrazili  zabrinutost, zbog navoda iz Programa rada JKP “Vidra-Valjevo“ u kom se kao rizik za poslovanje navodi “politička nestabilnost“. Djordje Pavlović zato smatra da su po sredi dve mogućnosti, “ili direktor preduzeća, predsednik Nadzornog odbora, Gradonačelnik i Gradsko veće, listom svi iz SNS-a, smatraju da zaista postoji politička nestabilnost, ili niko od navedenih uopšte nije ni pročitao ono što piše u Programu, što znači da niko ne radi svoj posao za koji ga građani debelo plaćaju. Ni jedno od navedenog nije dobro. „U prvom slučaju zahtevamo objašnjenje od Gradonačelnika i Gradskog veća, a u drugom ostavke svih jer ne rade ono za šta su izabrani, postavljeni, imenovani i dobro plaćeni“, rekao je Pavlović.

Ključna tema konferencije za novinare pomenutog Pokreta ipak je bila rekonstrukcija bolnice pa i navodi iz govora dr Branke Antić u Skupštini grada.

“Menjali su se direktori, nizale su se posete ministara i drugih „važnih funkcionera“, ali projekat se na neki čudan (volšeban) način nikako nije završavao“, naveo je Pavlović.

Pozivajući se na govor Branke Antić sa sednice Skupštine, rekao je da je posle dosta muka za njenog mandata završen Projektni zadatak za rekonstrukciju, da je raspisan tender za projektovanje, da je za iznos od 35 miliona dinara izabran projektant, ali da je nakon smene dotadašnje direktorke (Branke Antć) nastao obrt te se Projektni zadatak morao nanovo raditi.

„Zašto je tako urađeno, bivša direktorka sumnja na korupciju, “odnosno nečija potreba za još novca koji treba da uzme od građana Valjeva i Srbije“, parafrazirao je Pavlović.

Ono što, prema Pavloviću, posebno upada u oči je da i pored promene tri direktora, obrta u izradi i završetku projekta Bolnice, ipak postoji jedan kontinuitet, a to je, kako kaže “predsednik UO Bolnice koji je sve vreme isti…notorno ime valjevske politike…Radoica Rstić.“.

Kada je u pitanju Rstićeva kvalifikacija za pomenuto mesto Pavlović kaže:

“Možda je bivša direktorka zaboravila, ali građani Valjeva nisu! Narečeni Rstić je široj javnosti poznat po svom udelu u mnogim projektima gde se raspolagalo novcem građana, a naročito se „istakao“ u projektu „Nevidljiva deca“. O čemu se radi znaju i ptice na grani u Valjevu (da ne kažem i mačke na drvetu).“

Pavlović kaže i da celoj stvari tu nije kraj jer se u toku 2024. godine planira dodatnih 30 miliona dinara za  novo projektovanje Opšte bolnice u Valjevu.

“Dakle posle pola decenije i silnih miliona građana „spiskanih“ na projektne zadatke, projekte i ko zna šta još, kako stoje stvari izgleda da nema ni miliona, a ni projekta!

Ne znam, niti je to moj posao, ali Javno tuzilaštvo je imalo osnova da i bukvalno sačeka bivšu dir. BA i večitog predsednika UO Bolnice Radoicu Rstića ispred skupštinske sale i sasluša ih na okolnosti iz govora bivše direktorke!“, kaže Pavlović

Pokret Sad zbog svega iznetog poziva nadležne organe da ovo, kako je rečeno,  zamešateljstvo hitno ispitaju.

„Građani Valjeva imaju pravo da znaju gde je njihov novac završio! Ali isto tako treba da znaju koga će im vlast ponuditi na predstojećim lokalnim izborima, a to su „istaknute“ ličnosti poput šefa OG u Skupštini grada Valjeva, Radoice Rstića! Da to je ono što SNS na lokalnim izborima nudi građanima, „proverene stručnjake“ u trošenju narodnih para! I građani treba da znaju, kad glasaju SNS, ne glasaju da Aleksandar Vučić bude gradonačelnik ili direktor nekog javnog preduzeća, jer on to ni zakonski, a ni fizički, ne može. Kad glasaju SNS, građani zapravo glasaju da ih predstavljaju “istaknute ličnosti“ poput Ilića ili Rstića,“ zaključio je odbornik  Pavlović.

 

 

 

13 comments on “Pokret Sad: Gradjani i dalje plaćaju projekte, rekonstrukcija bolnice ne počinje

  1. Pjerili

    Poštovani,
    Vlast ima obavzu i čast da časno radi i služi narodu, da predlaže i rešava aktuelne probleme od opštg intresa svih građana lokalne samouprave tj. grada Valjeva. Iz priloga se može zaključiti neodgovornost i ne namensko trošenje novca građana, tj, ukazuje da je interes vlasti iznad interesa građana, a dal je tako i zašto se zapostavljava opšti interes građana kada je rekonstrukcija valjevske bolnice detaljno i pouzdano treba nadležni da ispitaju i blagovremeno obaveste javnost Valjeva i šire.

    Reply
  2. Ilicev deda

    Gospodji nije smetao Ilic i ekipa dok je bila deo sns-a? On je tako nastupao i ranije, ali dok je bila gospodja deo vladajuce vecine, nije joj nista smetalo, vec je podizala ruke glasajuci za vecinu tih odluka koje sad zajedno napada sa Pavlovicem? Pa vi ste gospodjo izneverili vase glasace koji su glasali 2020 protiv vlasti time sto ste uzeli mandat i usli i uclanili se u sns? Taj Ilic vam je popunio pristupnicu licno, secate se? 😉

    Reply
  3. Haahaha

    Pavlovic, pravi primer coveka koji je postigao sve svojim radom, a ne preko politike? Odmah posle zavrsetka fakulteta sve poslove koje je radio su cist primer da nista nije bilo preko politike, vec zahvaljujuci radu i trudu i strucnosti? 🤣

    Reply
  4. Milisav Maric

    Bolnica bar ne kupuje šnicle i mleko preko racuna preduzeca…nemam vise nista da dodam, hvala.

    Reply
  5. Veka

    Ako g. Pavlović gaji neku vrstu ličnog animoziteta prema g. Iliću, a to je očigledno samo na osnovu javno dostupnih snimaka skupštinskih zasedanja i činjenice da prvopomenuti veoma često, umesto da vodi debatu za govornicom, dobacuje drugim odbornicima u toku skupštinskih diskusija, pa između ostalih i g. Iliću, nije ljudski i nije politički kulturno da taj animozitet koristi u političke svrhe u sprezi sa drugim političkim temama. Umesto toga, bilo bi poželjno da se takav animozitet razreši na drugačiji način, na primer, u javnoj debati sa jasno utvrđenim pravilima i moderatorom, ili da lepo njih dvojica sednu i u privatnom i otvorenom razgovoru, u dobroj nameri, raščiste nejasnoće koje jedan o drugom imaju. Posmatrajući skupštinska zasedanja, mislim da bi g. Ilić bio spreman na jedan takav korak.

    Reply
  6. Taki

    Ne znam da li su govornici pratili te vesti, ali ako se ne varam, projekat rekonstrukcije Opšte bolnice u okviru ZC Valjevo ušao je u nedavno predstavljeni program „Srbija 2027“. Dakle, iza celog tog poduhvata stalo je ne samo sadašnje gradsko rukovodstvo i rukovodstvo Zdravstvenog centra, nego i država preko Vlade. O prethodnim vremenima i prethodnim direktorima ne mogu da sudim, ali što se novog direktora tiče (kad je već spomenuta „promena tri direktora“), mislim da se radi o veoma posvećenom stručnjaku koji ima i znanje i kapacitet da sprovede u delo poduhvat rekonstrukcije kompleksa bolnice i tako doprinese boljoj zdravstvenoj usluzi u ovom delu Srbije.

    Reply
  7. Iva

    Koliko znam Ministarstvo zdravlja je odobrilo rekonstrukciju bolnice i to će biti uradjeno. Takodje u velikoj količini novca će učestvovati i država, a direktor bolnice dr Vladimir Pantelić sasvim sigurno neće dozvoliti da se potrebni radovi ne izvedu.

    Reply
  8. zika

    na mladima svet ostaje i samim tim imam da kazem da u odnosu na sve predhodne, bolnica nikada boljeg direktora nije imala od dr Pantelica i verujem da ce se on izboriti sa trenutnim nedacama zdravstvenog centra i ispuniti ono sto su godimana u nazad obecavali i da ce se uraditi i rekonstrukcija nase bolnice..

    Reply
  9. Branka

    jel objavio neko da je opštinski budžet u raspadu. da su potrošili sve i zadužili se..nista značajno nije urađeno…sad su sastavljali da prime platu…

    Reply
  10. Miculence

    Prioriteti se moraju poštovati! Naša braća socijalisti su obećali halu sportova. Još 1996.godine! Kako je uobičajeno da se projekat radi oko 30 godina, pa hala jos nije zavrsena, ove mlade bundzije, samo hoće da unesu nezadovolstvo u narod! I to kad! Kad smo pobedili u savetu bezbednosti! Kad svet suze roni iskreno ko i mi napredni za našim Srbima što su ušli nezakonito u euro zonu! Umesto da se poštuju zakoni ko za tablice što smo se izborili da voze Kosovske od ove, a ne od prošle godine, i da prvo izgradimo halu, vi pričate o nekoj bolnici! Hala je bila predviđena,još pre nego što je predviđeno.otvaranje rudnika! A kad se otvore rudnici nek se radi projekat za bolnicu! Uostalom ovi iz popucaka ne daju ni rudnike! Izgleda da smo samo oko hale svi saglasni.I to kad! Kad nam.je i Predsednik pokazao da je naša budućnost u stadionima i oce da se velelepni otvori u Beogradu, a malo manje lepi po celoj Srbiji. Dakle,prvo, hala, pa stadion! Eventualno, može rudnik pre toga! valjevo Napred! I da naglasim ovi sto traže pod zemljom litijum daće energije i našim sportistima i već im daju. A to su najbolji ambasadori naše zemlje. Po njima nas svet poznaje! Bolje govore i jezike od našeg inostranog ministra dačica. Ne slušajte bundzije! Oni hoće da zamute vodu. Da se radi po projektu! Da je to tako lako već bi projekat za halu bio napravljen!

    Reply
  11. Dragan

    Ako ima pameti ovima netreba dozvoliti da udju u pokret za odbranu od opozicije koji je presednik vucic ponovo najavio

    Reply
  12. Života

    Izbori su prošli, naravno da od projekta neće ništa biti. Ko ima novca lečiće se i dalje po privatnim ordinacijama kod istih tih lekara. Valjevo postaje rudarski gradić.

    Reply
  13. Zoran

    Kad spomenuste Branku, kakav je udeo u kolaču ona imala u toj Nevidljjvoj deci, kao „pedijatar“ i koliko je to koštalo i koga? Kako je prošao sudski proces koji je vodila, povodom tog projekta i neisplaćenog dela vredno zasluženog honorara, protiv Centra za socijalni rad?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.