Danas moguća kiša, narednih dana porast temperature

Meteorolozi za danas predvidjaju  novo naoblačenje sa severozapada, koje će kišu usloviti posle podne najpre u Vojvodini, a uveče i u toku noći tek ponegde i u ostalim krajevima. Vetar slab i umeren, tokom dana u skretanju na južni, a uveče i noću ponovo severozapadni, u Timočkoj Krajini u pojačanju. Najniža temperatura od -4 do 2, a najviša od 5 do 11 stepeni. Upozorenje: Poledica – zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

Četvrtak: Promenljivo i vetrovito uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Kratkotrajne padavine očekuju se uglavnom na jugozapadu, jugu i istoku Srbije: u nižim predelima kiša, a u brdsko-planinskim sneg. Vetar umeren i jak, na istoku i sa udarima olujne jačine, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 5, a najviša od 8 do 13 stepeni.

Petak: Veći deo dana suvo i vetrovito. Vetar umeren i jak, severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju. Najniža temperatura od -1 do 5, a najviša od 7 do 11 stepeni. Uveče na severozapadu naoblačenje sa kišom, koja će se u toku noći premeštati preko ostalih krajeva.

Subota: Vetrovito uz delimično razvedravanje. Više oblačnosti zadržaće se samo na istoku zemlje uz povremenu susnežicu, sneg ili pljuskove snega. Vetar umeren i jak severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 3, a najviša od 5 do 10 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 28.01. do 01.02.2024.)
Ujutro slab mraz, tokom dana uglavnom suvo uz promenljivu oblačnost, a slabe padavine biće moguće tek lokalno u brdsko-planinskim predelima.

RTS/RHMZ

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.