Uručene plakete dobrovoljnim davaocima krvi

Valjevci su svoje ime odavno upisali u red humanih ljudi kada je u pitanju davalaštvo krvi. Da je zaista tako svedoči „Dijamantska plaketa“ za humanost na nivou Srbije . Onima koji su bili najrevnosniji i koji su krv dali 50, 75 i 100 puta,  valjevski Crveni krst uručio je plakete.

„Crveni krst Valjevo će učiniti da ova manifestacija postane tradicionalna i da se svake godine u ovo vreme skupimo i kažemo ko su to bili najuspešnija udruženja, a da bi udruženja bila uspešna, neophodno je da imamo davaoce koji se odazivaju na akcije Crvenog krsta. Davaoci su bili izuzetni ove godine, beležimo bolji rezultat nego prošle do kraja novembra, a imamo jednu akciju manje nego prošle godine. Imamo sve razloge da budemo zadovoljni, ali davalaštvo je prostor u kome svaka slava najkraće traje. Traje onoliko koliko traje jedna boca krvi“, rekao je sekretar Crvenog krsta Aleksandar Tomić  koji je podsetio da je zahvaljujući humanosti Grad Valjevo peti put za redom dobitnik „Dijamantske plakete“ za humanost i najveći broj prikupljenih jedinica krvi.

„ Ukoliko ne budemo nastavili da budemo ovako aktivni, humani i dobro organizovani, sva ova priznanja nam neće puno značiti. Crveni krst Valjevo je neke stvari ove godine inovirao, aktivirali smo novi prostor za dobrovoljne davaoce krvi, a trudićemo se da osluškujemo i da učinimo sve što je do nas, da akcije budu što bolje i da nastavimo da budemo na nivou Republike Srbije primer dobre prakse“, rekao je Aleksandar Tomić, sekretar Crvenog krsta Valjevo.

Član Gradskog veća Marko Jevtić  dobitnicima priznanja poručio je da su oni heroji našeg grada. „Veliko mi je zadovoljstvo da vas pozdravim u ime gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića i u svoje lično ime. Vi ste heroji našeg grada, jer toliki broj jedinica krvi skupiti u jednoj godini je stvarno fascinantan. Bio sam ponosan kada sam imao priliku da u ime svih vas preuzmem „Dijamantsku plaketu“, a smatram da ćemo kroz godine pred nama uspeti da pojačamo davanje krvi . Takođe, želeo bih da istaknem da Valjevo i Crveni krst imaju dobru saradnju, trudimo se da svake godine imamo nove projekte i da imamo širi spektar usluga socijalne zaštite, kako bismo mogli da pomognemo našim građanima“, poručio je Jevtić

Miodrag Lazić, vlasnik restorana „Kod Laze-Platani“, dobitnik je ovogodišnje nagrade „Široko srce“, kao najuspešniji organizator dobrovoljnog davanja krvi.

2 comments on “Uručene plakete dobrovoljnim davaocima krvi

  1. Predrag

    Crveni krst Srbije i Valjeva je prenebregnuo činjenicu da je sugradjanin Boško Djoković dobrovoljno dao krv preko 115 puta. Može li se ta nepravda i brljotina administracije ispraviti i ovom humanom čoveku dodeliti zasluženo priznanje.

    Reply
  2. Александар - Црвени крст Ваљево

    Апсолутно може, грешке у било ком типу евиденције су могуће. Није за похвалу, дешава се али је и решиво.
    Постојало је неколико различитих неповезаних евиденција – корпоративне евиденције (предузећа), наша трансфузија и Институт за трансфузију крви Србије. Део података је интегрисан, део физички није било могуће обухватити. Ако говоримо о Чика Бошку он је право остварио, претпостављам по годинама пре интеграције података, оквирно пре 2010. Молим Предрага који нам је указао на пропуст, да нас контактира телефоном или електронском поштом
    0143521115 или valjevo@redcross.org.rs. Срдачно, Црвени крст Ваљево.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.