Račić: Decenijske podele i genocid nad Srbima

Za razliku od prve knjige dr Aleka Račića „Depopulacija putem zdravstenog genocida“ koja je imala za temu depopulaciju u celom svetu nova knjiga „Stoleće biološkog i duhovnog genocida nad Srbima“ za temu ima samo srpski narod. „Uvek postoje neke stvari koje nas dele kao narod“, rekao je na promociji svoje nove knjige Alek Račić.

„Stoleće duhovnog i biološkog genocida opisuje ono što se nama dešavalo od Prvpg svetskog rata kada je većina muškog stanovništva nastradala preko ustaškog genocida od 1941 do 1945, godine pa do ovih poslednjih dešavanja Nato bombardovanja. Suštinski su knjige potpuno različite jer se u ovoj knjizi bavim samo srpskim narodom, a ona prethodna je bila kao neki priručnik za čovečanstvo ukoliko ih zanima mogu da se odbrane od te pošasti koja preko globalističkih agendi zavladala celim svetom“, objasnio je Račić.

O novoj knjizi na promociji govorio je akademih Salih Selimović koji po mišljenju Račića najpozvaniji da iskustveno o pomenutim problemima govori. „On će kao Srbin islamske veroispovesti ispričati ono što tu zajednicu najviše muči, gde su greške i državnog sistema i SPC. Mi imamo niz pitanja koja nas muče , a nikako da se ujedinimo u toj sabornosti gde ne bi trebalo da bude nikakvih izazova pogotovo ideoloških i podela. Ali kod nas uvek postoje neke podele zbog toga je i Pokret srpske sabornosti osnovan, aki mi nigde ne možemo da promolimo nos u društveno političkom životu nego su uvek aktuelni oni koji zavadjaju narod. Od podele izemdju Kardjordjevića i Obrenovića, četnika i partizana  do vaksera i antivaksera. Ljudi kao ja koji se bave sabornošću su marginalizovani“, kaže Račić dodajući da je knjigu izdala Hrišćanska misao , a patrijarh Porfirije je napisao jedna pohvalan tekst o njemu kao autoru.

Po njegovom mišljenju najveća nepoznanica je vezana za ustaški genocid za koji kaže da ni sam nije dugo znao. „ Ono čega sam se ja držao u ovoj knjizi je komunistička komisija iz vrmeena 61 i 62. godine kad aje profesor Živanović sa svojim timom za vreme stare Jugoslavije ukazao d aje u Jasenovcu bilo 800 000 poklanih žrtava od čega je bilo 700 000 Srba, 18 000 Hrvata , 30 000 i više Jevreja i više od 50 000 Romi. U ovo vreme revizionizam može da bude samo iz društveno političkih razloga zato što nekome odgovara da se smanjuju srpske žrtve , Ovde će upravo akademik Selimović obrazložiti zašto sam ja u pravu i zašto je to bitno. Za Srpsku pravoslavnu crkvu je bilo jako bitno d aneki od naučnika iz sveta to kaže jer ucrkvi postoje oni koji naginju tim revizionističkim idejama ne pominjući da postoje rimokatolički sveštenici koji su učestvovali u klanju srpskog naroda. To se jedino na ovim orostorima dogodilo i prvi put u svetu da su sveštenici jedne konfesije učestvovali u klanju druge , to nije bilo nigde“, tvrdi Račić.

Na konstataciju novinara da prethodna promocija nije bila naročito posećena , a da je sada sala Tužilaštva prepuna Račić kaže kroz osmeh : „Pa sad je narod kad je video da su prošli izbori i da ni vlast ni opozicija ne valjaju došli su meni , ali ja neću da im zaboravim što su me izdali“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.