Prvi decembarski dan izuzetno topao

Prvog decembarskog dana meteorolozi predvidjaju maksimalnu dnevnu temperaturu do 20 stepeni. Narednih dana pad temperature , a u nedelju moguć slab sneg.

Umereno do potpuno oblačno, toplo i vetrovito. Ujutro i pre podne na severu, zapadu i jugozapadu mestimično sa slabom kišom. Posle podne suvo i iznad većeg dela razvedravanje. Vetar umeren i jak, u planinskim predelima povremeno i olujni, južni i jugozapadni, što će dovesti do naglog topljenja snežnog pokrivača. Najniža temperatura od 0 do 10 stepeni, a najviša od 15 na jugu, do 24 stepeni na zapadu Srbije.

 Subota: Umereno do potpuno oblačno, toplo, vetrovito i suvo. Uveče jače naoblačenje sa kišom, padom temperature i jakim severozapadnim vetrom zahvatiće prvo severne i zapadne krajeve, a u toku noći ka nedelji će se proširiti i na ostale uslovljavajući u brdsko-planinskim predelima sneg. Najniža temperatura od 5 do 14 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 1, najviša od 14 do 22 stepena.

Nedelja: Osetno hladnije. Na severozapadu Srbije uglavnom suvo uz razvedravanje, u ostalim krajevima mestimično slaba kiša, a u brdsko-planinskim predelima slab sneg. Vetar slab i umeren, na istoku jak severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 7, a najviša od 3 na severu do 10 stepeni na jugu.

Ponedeljak: Malo i umereno oblačno i hladno. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -6 do 0, a najviša od 1 do 5 stepeni.

RTS/RHMZ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.